Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, lider de consorțiu în cadrul unui program Erasmus+

În perioada 2021-2027 Inspectoratul Școlar Județean Sibiu este acreditat în cadrul programului Erasmus+, ca lider de consorțiu pentru mobilități, în domeniul „Educație școlară”.

Foto: Facebook ISJ Sibiu

În cadrul consorțiului participă unități de învățământ din mediul rural și urban care nu au accesat proiecte in cadrul programului Uniunii Europene în domeniul educației, formării, tineretului și sportului, program care oferă oportunități de mobilitate și cooperare pentru toți actorii implicați activ în domeniile menționate.

Obiectivele acreditării sunt:  dezvoltarea de practici manageriale specifice unui mediu educațional incluziv, dezvoltarea abilităților digitale, dezvoltare personală şi a abilităţilor de comunicare la echipele mangeriale, pentru un demers managerial eficient, în școlile din consorțiu.

În anul II de acreditare, din consorțiul de acreditare fac parte Școala gimnazială „M. Basarab” Turnu Roșu și Liceul Teoretic „Gh. Lazăr” Avrig. Participanții în mobilitățile de formare de tip curs structurat, sunt cadre didactice din unitățile de învățâmânt din consorțiu (director/director adjunct/responsabil arie curriculară/responsabil comisie), care au posibilitatea prin natura activității didactice sau manageriale să aducă plus valoare managementului instituțional și strategiei de dezvoltare a școlii, în context european. De asemenea la cursurile de formare în străinătate participă și inspectori școlari care doresc să își optimizeze competențele/abilitățile în management educational, leadership și comunicare.

În perioada martie – aprilie 2023 au participat în mobilități de formare, șapte cadre didactice, directori, profesori, inspectori școlari. Două cadre didactice au participat la cursul structurat cu tematică în domeniul management și leadership cu titlul – „L.E.A.D. -Leadership for European schools development- Quality Development for Effective Instruction and Continuous Improvement of modern education” în Malaga, Spania și cinci cadre didactice au participat la cursuri în domeniul digitalizare – ”Information and communication technologies (ICT) for nowadays classes” respectiv  „Connectedu: information and communication technologies  (ICT) for nowadays classes ” care s-au desfpșurat  în Tenerife, Spania.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*