Înșelăciuni de peste 420.000! Cinci oameni băgați la zdup, zeci de firme furate

5 persoane au fost reținute ieri într-un dosar penal instrumentat de polițiștii specializați în investigarea criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu, acestea fiind cercetate pentru înșelăciune în formă continuată și tăinuire. Prejudicial creat este estimat la aprox. 427.500 lei.

Foto: Mesagerul de Sibiu

La data de 30.03.2023, polițiștii specializați în investigarea criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu, cu sprijinul polițiștilor din cadrul D.G.P.M.B.– Serviciul de Investigare a Criminalității Economice și Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Ilfov, au pus în executare 7 mandate de percheziție domiciliară pe raza municipiului București și județului Ilfov, 5 persoane fiind conduce la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu pentru audieri.

În fapt, în urma investigațiilor și cercetărilor efectuate de către polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Sibiu, s-a stabilit că în perioada mai – august 2022, administratorul unei societăți comerciale din București, având ca obiect de activitate intermedierea transporturilor de mărfuri, împreună cu alte persoane care ar fi pretins că sunt reprezentanți ai aceleiași societăți, au postat anunțuri pe un site de profil, în baza cărora au fost contactați de persoanele vătămate în vederea efectuării transporturilor către diferiți beneficiari.

Ulterior prestării serviciilor de transport, societățile vătămate au înaintat documentele care au stat la baza relației comerciale și au așteptat ca societatea să își îndeplinească obligațiile de plată, lucru care însă nu s-a întâmplat.

Din cercetările efectuate până în acest moment, în această situație se regăsesc 34 societăți vătămate, cărora li s-a creat un prejudiciu în valoare de 427.445,79 lei.

În urma probatoriului administrat, față de cele 5 persoane, două femei în vârstă de 32 și 33 de ani, ambele din județul Ilfov și 3 bărbați, în vârstă de 23, 28 și 35 de ani, din municipiul București și județele Galați și Prahova, a fost dispusă măsura reținerii pentru o durată de 24 ore în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Sibiu, în cursul acestei zile urmând a fi prezentați procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu pentru dispunerea altor măsuri preventive.

Cercetările în acest dosar continuă.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*