Ingineria și științele, cele mai căutate la ULBS

Universitatea „Lucian Blaga“ din Sibiu va scoate la concurs 6.276 de locuri pentru studiile de licență și masterat, în sesiunea de vară 2015. Dintre acestea, 3.683 sunt pentru studii de licență, 1.620 reprezentând locuri subvenționate de la buget (fără taxă).

rector Ioan BondreaCele mai multe locuri, respectiv 895, vor fi disponibile la Facultatea de Inginerie. La Facultatea de Științe Socio-Umane vor fi 540 de locuri, iar la Facultatea de Drept, 535 de locuri. „Toate specializarile Universității «Lucian Blaga» din Sibiu sunt acreditate și autorizate să funcționeze de către Ministerul Educatiei Naționale. De altfel, la ultima evaluare a Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS), Universitatea «Lucian Blaga» din Sibiu a primit cel mai înalt calificativ – Grad de Încredere Ridicat. Cei care doresc să se înscrie la una din specializările oferite de facultățile din cadrul ULBS au la dispoziție oferta educațională completă pe site-ul ULBS: www.ulbsibiu.ro/ro/admitere“, a anunțat prof. dr. ing. Ioan Bondrea, rectorul Universității sibiene.

 Taxele rămân la fel

Bondrea, a declarat, ieri, în cadrul unei conferințe de presă, că pentru noul an universitar taxele de școlarizare și cele administrative vor rămâne la fel ca în 2014, iar unele taxe administrative au fost reduse sau chiar eliminate. Și procedura de admitere pentru viitorii studenți va fi aceeași ca și în acest an universitar. „Mai mult, nu s-au desființat specializări din cadrul facultăților. Un alt obiectiv este continuarea schimburilor de studenți și atragerea de noi fonduri pentru programele de studii“, spune rectorul ULBS.

Studenți apreciați

În altă ordine de idei, studenții ULBS au arătat că universitatea sibiană devine un reper în ceea ce privește excelența în educație. Demonstrează acest lucru numeroasele medalii obținute de tineri la concursurile interne și internaționale. Doar în ultimele două luni, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu a obținut patru distincții deosebit de importante.

Absolvenții, premiați în Piața Mare, la „Gaudeamus 2015”

Peste 2.500 de studenți absolvenți ai celor două prestigioase instituții de învățământ superior sibian, Universitatea „Lucian Blaga“ din Sibiu și Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu“ Sibiu, vor avea parte de o ceremonie comună de absolvire. Ceremonia se va desășura în data de 19 mai, de la ora 17.00, în Piața Mare. De la ora 19.15, la Sala Thalia va avea loc o un concert dedicat acestui eveniment, susținut de studenții Facultății de Muzică ai Universității „Transilvania” din Brașov. „Gaudeamus 2015“ este organizat cu sprijinul Primăriei și al Consiliului Local Sibiu.

Totodată, ULBS se pregătește să aniverseze, în acest an, un sfert de veac de când instituția poartă numele omului de litere Lucian Blaga. Potrivit rectorului Ioan Bondrea, în această perioadă este în curs de definitivare programul manifestărilor omagiale.

Locuri disponibile (licență/master)

Facultatea de Teologie: 110 locuri licență/120 locuri masterFacultatea de Drept: 535 locuri/300 locuriFacultatea de Litere și Arte: 309 locuri/207 locuriFacultatea de Științe Socio-Umane: 540 locuri/ 520 locuriFacultatea de Inginerie: 895 locuri/ 510 locuriFacultatea de Științe: 256 locuri/ 175 locuriFacultatea de Medicină: 310 locuri/ 200 locuriFacultatea de Ştiinţe Agricole, Industrie Alimentară şi Protecţia Mediului: 233 locuri/161 locuriFacultatea de Ştiinţe Economice: 495 locuri/400 locuri

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*