Infracțiunile rromilor și locul minorităților în Poliție, dezbătute la Sibiu împreună cu specialiști norvegieni

Ministerul Afacerilor Interne, în calitatea sa de Operator de Program în cadrul Mecanismului Financiar Norvegian 2009-2014, organizează la Sibiu, în perioada 7-11 noiembrie, în parteneriat cu Directoratul Poliției Norvegiene, seminarul intitulat “Modalități de asigurare a diversității și incluziunii minorităților în poliție”.

La eveniment vor participa reprezentanți ai instituțiilor și structurilor de profil din România și din Norvegia, societății civile și mediului academic.

În cadrul seminarului vor fi abordate subiecte cu privire la situația actuală existentă la nivelul celor două state în referire la modalitățile de asigurare a diversității și incluziunii minorităților, cu accent asupra problematicii specifice comunităților roma, metode de clasificare și abordare a infracțiunilor motivate de ură, precum și alte subiecte de interes mutual.

Obiectivele principale ale întâlnirii consistă în identificarea abordărilor specifice celor două țări în aria tematicii de referință, schimbul de bune practici și diseminarea lecțiilor învățate, evenimentul având și scopul de a contribui la întărirea relațiilor bilaterale dintre România și Regatul Norvegiei în domeniul Afacerilor Interne, printr-o mai bună cunoaștere reciprocă a valorilor comune.

Ministerul Afacerilor Interne gestionează proiecte finanțate prin Mecanismul Financiar Norvegian 2009 – 2014 în cadrul Programului RO 21 Cooperare în spațiul Schengen și combaterea crimei organizate și a infracționalității transfrontaliere, inclusiv a traficului și a grupurilor infracționale itinerante.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*