Inconștiență. Șofer drogat la doar 25 de ani

În perioada 29 decembrie – 2 ianuarie, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu s-au desfășurat 38 de acțiuni punctuale, polițiștii intervenind la 363 de evenimente, dintre care 269 sesizate prin apel 112. Au fost constatate 57 de infracțiuni și au fost aplicate 574 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 165.000 de lei.

FOTO: Poliția Română

Pe linia prevenirii și combaterii ilegalităților din domeniul deținerii, comercializării și utilizării articolelor pirotehnice, în perioada menționată s-au efectuat 2 percheziții domiciliare, au fost constatate 5 infracțiuni și au fost indisponibilizate 790 de kilograme de articole pirotehnice, în valoare de 41.000 de lei.

Pe linie rutieră, polițiștii sibieni au constatat 5 infracțiuni la regimul circulației, au reținut 35 de permise de conducere, au retras 21 de certificate de înmatriculare și au aplicat 512 sancțiuni contravenționale în valoare de 130.000 de lei.

Exemple semnificative:

La data de 30 decembrie a.c., în jurul orei 03.30, în municipiul Sibiu, polițiștii Secției de Poliție Urbană Sibiu au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Octavian Goga de către un localnic în vârstă de 25 de ani. În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise. În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența substanțelor psihoactive.

Șoferii care consumă alcool sau substanțe psihoactive înainte de a se urca la volan, dar și cei care conduc fără a deține acest drept vor fi condamnați la închisoare cu executare dacă sunt găsiți vinovați de producerea unui accident rutier soldat cu decesul unei persoane.

La data de 30 decembrie a.c., în jurul orei 11.45, în localitatea Colun, în timp ce conducea un autoturism pe strada Principală, un bărbat în vârstă de 31 de ani, din Avrig, a pierdut controlul direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu un contor electric. Evenimentul s-a soldat numai cu pagube materiale. Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat o valoare de 1,07 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge. În cauză, la nivelul Secției de Poliție Rurală Porumbacu de Jos, s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 30 decembrie a.c., în jurul orei 21.00, în Poplaca, polițiștii rutieri au oprit un tractor la volanul căruia a fost identificat un localnic în vârstă de 35 de ani. Din verificările efectuate de către polițiști a rezultat că bărbatul nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, în cauză fiind deschis un dosar de cerectare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis.

La data de 2 ianuarie a.c., în jurul orei 21.30, în orașul Avrig, polițiștii Secției de Poliție Rurală Porumbacu de Jos au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Samuel von Brukenthal de către un localnic în vârstă de 28 de ani. Din verificările efectuate a rezultat fapul că dreptul bărbatului de a conduce este anulat, în cauză fiind deschis un dosar de cercetare penală în conformitate cu prevederile articolului 335 aliniatul 2 din Codul Penal.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*