Incident ȘOCANT la Centrul de Primire „Prichindelul”

Un eveniment șocant a avut loc la Centrul de Primire în Regim de Urgență „Prichindelul” din Sibiu, unde cinci minori cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani și-au provocat răni pe brațe, într-un act de automutilare. Autoritățile au intervenit imediat pentru a gestiona situația.

FOTO: Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu

Poliția precizează că ieri seară, un angajat al unui centru de plasament a sesizat faptul că 5 minori ai centrului au nevoie de îngrijiri medicale, întrucât și-au provocat leziuni superficiale pe brațe.

La fața locului s-a deplasat un echipaj din sistemul de ordine și siguranță publică aparținând IJJ Sibiu, cercetările fiind preluate de către polițiștii de la investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Sibiu, în vederea stabilirii împrejurărilor în care s-a produs evenimentul, iar în funcție de rezultat, dispunerea măsurilor legale care se impun.

În ce privește Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu, aceasta susține că în incidentul de la Centrul de Primire în Regim de Urgență ”Prichindelul” Sibiu au fost implicați cinci minori cu vârsta cuprinsă între 12-17 ani,aflați cu măsură de plasament în regim de urgență. Faptele s-au petrecut astfel:

  • În jurul orei 21:00, cinci minori, trei fete și doi băieți, și-au provocat leziuni, prin tăiere, la nivelul membrelor superioare.
  • Aceștia au fost transportați la Spitalul Clinic de Pediatrie ”Luther” Sibiu, unde au primit îngrijiri medicale, le-au fost dezinfectate rănile și au fost pansați.
  • Minorii nu au necesitat internare, leziunile fiind ușoare, iar în prezent starea lor este bună.
  • La nivelul DGASPC Sibiu a fost demarată o ancheta interna cu privire la acest incident.

„Precizăm faptul că, de serviciile sociale acordate în CPRU Prichindelul beneficiază: copii abuzaţi, neglijaţi sau exploataţi, repatriaţi, victime ale traficului de persoane, copii ai străzii, copii găsiţi sau abandonaţi în unităţi sanitare, cu vârsta cuprinsă între 7-18 ani, care au domiciliul sau au fost identificaţi pe raza administrativ-teritorială a judeţului Sibiu”, transmite Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu .

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*