Începe recensământul populației! Cei care se autorecenzează primesc o zi liberă plătită

În câteva zile, românii vor putea să se autorecenzeze, lucru care le va oferi o zi liberă plătită de la locul de muncă. Vezi care sunt punctele pentru autorecenzare asistată în Cluj.

În patru zile va începe un nou recensământ, care le va permite autorităților să afle care mai este populația României, la 11 ani de la ultima „numărare”.

În acest an, românii vor putea să se autorecenzeze, lucru care le va aduce o zi liberă plătită de la locul de muncă, scrie Monitorul de Cluj.

Deși recensământul trebuia să aibă loc anul trecut, după 10 ani de la ultimul, pandemia a întârziat acest lucru.

Zi liberă plătită

În curând ne vom „trezi” cu cenzorii la ușă pentru a ne pune câteva întrebări, dacă nu dorim să ne introducem singuri în sistemul online.

Dacă vrem, însă, să ne autorecenzăm online vom putea beneficia de o zi liberă, 100% plătită, de la locul de muncă, oferită de stat.

 

Așadar, persoanele angajate care se autorecenzează completând chestionarul online beneficiază de zi liberă de la locul de muncă, conform Ordonanței de Urgență 19 din 4 februarie 2020.

De asemenea, autorecenzarea mai are și alte beneficii:

  •  se poate realiza de oriunde, la orice oră și pentru toată familia
  •  evitarea contactului cu un recenzor
  •  furnizarea de date corecte, complete și sincere fără presiune exterioară
  •  gestionarea timpului liber conform preferințelor

Autorecenzarea, din 14 martie

Prima etapă a debutat cu data de 1 februarie 2022: cea de preluare a datelor din surse administrative și de creare și populare a bazei de date a recensământului cu acest prim set de date.

A doua etapă a recensământului este reprezentată de autorecenzarea online și autorecenzarea asistată, între 14 martie – 15 mai 2022.

În această etapă se completează formularul de preînregistrare, după care se completează CNP-urile tuturor membrilor gospodăriei și celelalte informații solicitate. În cazul autorecenzării asistate, se face colectarea acestor date de către recenzori, în spații special amenajate de primării. Atât în cazul autorecenzării online, cât și în cazul autorecenzării asistate, angajatul primește o zi liberă de la stat.

Chestionarul se completează pe site-ul www.recensamantromania.ro, începând cu data de 14 martie.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*