Încălzire pentru play-out. Unirea Constanța – CSC 1599 Șelimbăr, la Clinceni

CSC 1599 Șelimbăr se pregătește să încheie prima parte a campionatului. Duminică 12 martie, de la ora 13, întâlnește „lanterna“ Unirea Constanța, în deplasare, într-un meci contând pentru etapa a 19-a a Ligii2. Partida se va desfășura pe Stadionul din Clinceni. Cel mai probabil, echipa noastră va intra în play-out în Grupa B. Tragerea la sorți a programului va avea loc luni, 13 martie, de la ora 13:00, la sediul FRF.

(articol de Dan GREAVU)

foto: facebook/CSC1599Șelimbăr

În mod normal, „călăreții roșii“ pornesc cu prima șansă, „marinarii“ fiind preocupați în această perioadă mai degrabă doar să se prezinte la meciuri, fără pretenții mari în teren. În pragul falimentului, echipa patronată de Vasile Geambazi, nepotul lui Gigi Becali, a rămas fără 20 de jucători în iarnă, iar obiectivul este de a încheia cumva campionatul. „Sunt niște dificultăți financiare, dar o să încercăm să terminăm campionatul. Nu doar sezonul regulat, ci tot sezonul. Dacă aș termina doar sezonul regulat, s-ar interpreta că avantajez pe cineva. Din 17 echipe cu care am jucat, aș avantaja pe cele patru pe care le-am bătut. Suntem în restructurare, insolvență, avem plan de reorganizare și încerc să nu duc echipa în faliment. Retrogradez, mă înscriu la Liga 3 anul viitor. Dacă mă retrag, mă duc direct la Liga 5. 99% continuăm. În ce condiții, vom vedea.“, declara Geambazi în urmă cu câteva zile, citat de DigiSport.

Rezultate

Unirea a făcut totuși 4 victime în actuala ediție, învingând acasă Viitorul Pandurii (scor 2-1), Gloria Buzău (scor 3-1) și Minerul Baia Mare (scor 1-0), iar în deplasare CSM Slatina (scor 1-0). Aproape toții jucătorii care au reușit aceste rezultate sunt însă risipiți acum prin țară, astfel că antrenorul Dacian Nastai mai are la dispoziție un singur fotbalist în lot care a fost anul trecut titular în mai multe partide.

Cu Dinamo, pe Municipal

Locul 14, CSC 1599 Șelimbăr are nevoie de o victorie ca de aer, pentru a aborda play-out-ul cu încredere. Ar fi prima din acest an într-o partidă oficială și ar putea sălta echipa 2 poziții în clasamentul final și a intra în play-out în Grupa B, alături de  echipele de pe 8, 9, 12, 13, 16, 17, 20. Claudiu Niculescu încearcă acum să-și mențină elevii concentrați, pentru că… „la pomul lăudat să nu te duci cu sacul“. „Călăreții roșii“ vin după 1-2 (0-1) pe Stadionul Municipal din Sibiu, cu Dinamo, un duel aprins, spectaculos, cu Șelimbărul desenând frumos, având mult timp inițitiva, dar pierzând din 2 contraatacuri și pe fondul unor erori de arbitraj.

foto: facebook/CSC1599Șelimbăr

Cine retrogradează

Echipele din play-out-ul ediției 2022-2023 a Ligii 2 vor fi împărțite, la fel ca anul trecut, în două grupe a câte şapte echipe, în funcție de locul ocupat la finalul sezonului regular, după cum urmează:

Grupa A: locurile 7, 10, 11, 14, 15, 18, 19

Grupa B: locurile 8, 9, 12, 13, 16, 17, 20

În cadrul play-out-ului, în fiecare grupă se va disputa un singur joc între participante, rezultând astfel şase meciuri pentru fiecare formație. La finalul play-out-ului, vor retrograda locurile 6 și 7, iar cele două formații de pe locul 5 în cele două grupe vor juca un baraj în dublă manşă pentru menținerea în Liga 2.

Procedura de stabilire a programului de disputare a play-out-ului se va face pe baza Tabelei Berger pentru opt echipe, numărul corespunzător fiecărei echipe fiind stabilit prin tragere la sorți. În urne se vor introduce bile cu numere doar de la 1 la 7, prin eliminarea bilei cu numărul 8 fiind posibilă asigurarea unui număr de meciuri egale în deplasare şi acasă (câte trei din fiecare) pentru cele şapte participante în fiecare grupă. Extragerea se va face în ordinea clasării la finalul sezonului regular.

Atât în play-off, cât şi în play-out, echipele vor intra cu punctajul acumulat la finalul sezonului regular.

Tragerea la sorți a programului play-out-ului va avea loc luni, 13 martie, de la ora 13:00, la sediul FRF.  

Rezultate etapa a 18-a:

SC Oţelul Galaţi – FK Miercurea Ciuc 1-0. Fatai ‘13

FC Braşov – Unirea Constanţa 5-2. Mitrov  ‘9, ‘33, B. Diallo ‘30, R. Lazăr ‘63, Angelov ‘67 / D. Massaro ‘36, ‘75

Progresul Spartac – CSC Dumbrăviţa 0-0

Viitorul Pandurii Târgu Jiu – CSM Slatina 0-1. Leață ‘29

Concordia Chiajna – Ripensia Timișoara 2-1. R. Cristea ‘56, Cieroka ‘89 / Sofran ‘41

CS Comunal Şelimbăr – Dinamo 1-2. Gele ‘90+1 / Ghezali ‘30, I. Roșu ‘69

Unirea Dej – Metaloglobus Bucureşti 1-1. Alex Pop ‘76 / G. Buta ‘6 (autogol)

Politehnica Timișoara – Politehnica Iaşi  1-3. D. Benzar ‘67 / Vașvari 10, ‘Hlistei 15, A. Roman ‘83

Steaua – Minaur Baia Mare 3-0. Mihăescu ‘29, A. Popa ‘88, A. Trică ‘90+3

Gloria Buzău – Unirea Slobozia 3-1. Angelov ‘11, V. Alexandru ‘17 – penalty, Găitan ‘44/ Lazăr ‘62

Clasament

 

sursa: FRF

Programul etapei a 19-a, ultima din sezonul regulat. Toate partidele se joacă duminică, de la ora 13:

Minaur Baia Mare – Gloria Buzău

Ripensia Timișoara – CSA Steaua

Metaloglobus – Concordia Chiajna

CSM Slatina – Unirea Dej

FK Csikszereda – Viitorul Pandurii Târgu Jiu

ACS Dumbravița – Oțelul Galati

Politehnica Iași – Progresul Spartac

Dinamo Bucuresti – Politehnica Timișoara

Unirea Constanța – CSC 1599 Șelimbăr

Unirea Slobozia – FC Brașov

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*