Încă un șofer prins beat la volan. Ce alcoolemie avea

Polițiștii Secției de Poliție Rurală Șelimbăr au oprit, ieri seară, pentru control, un autoturism condus pe strada 1 Decembrie de către un localnic în vârstă de 35 de ani.

FOTO: arhivă Mesagerul de Sibiu

Testarea alcoolscopică a celui aflat la volan a indicat un rezultat de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

La Secția de Poliție Rurală Șelimbăr s-a deschis un dosar de cercetare penală pentru conducere sub influența alcoolului.

Tot ieri seară, pe strada Principală din Copșa Mare, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Dumbrăveni au depistat un localnic, în vârstă de 21 de ani, în timp ce conducea un autoturism neînmatriculat. Pe numele șoferului s-a întocmit un dosar penal în care se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat.

Sfârșit de săptămână în siguranță

IPJ Sibiu: „Indiferent de locul unde alegeți să vă petreceți zilele următoare, vă recomandăm să fiți prudenți când interacționați cu persoane necunoscute, să nu transmiteți prin intermediul rețelelor de socializare informații privind lipsa dumneavoastră de acasă sau privind bunurile pe care le dețineți și să vă supravegheați atent lucrurile, îndeosebi geanta, telefonul sau alte dispozitive electronice atunci când vă aflați în spații publice aglomerate. La fel de important este să nu lăsați bunuri de valoare în mașinile parcate.

Conducătorilor auto, le recomandăm ca, indiferent de categoria de drum pe care circulă, să respecte regimul legal de viteză, să semnalizeze din timp și să se asigure foarte bine înainte de a schimba direcția de deplasare, să păstreze distanța de siguranță față de cel care circulă în față și să acorde atenție sporită pietonilor, bicicliștilor, utilizatorilor de trotinete și motocicliștilor”.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*