Încă 50 de pompieri români au plecat în Grecia. Printre ei și cinci sibieni

Premierul Marcel Ciolacu a convocat vineri, în sistem hibrid, Comitetul Național pentru Situații de Urgență, pentru a aproba suplimentarea modulului de intervenție specializat din România, care să ajute la stingerea incendiilor de pădure din Republica Elenă.

Foto: ISU Sibiu

Astfel, în cursul zilei de ieri au plecat spre Grecia încă 50 de specialiști din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și unităților subordonate. Deplasarea pompierilor salvatori se realizează pe cale terestră împreună cu 4 autospeciale de stins incendii de pădure, 3 cisterne de 10.000 litri, 1 autoturism 4×4 (ISUZU D-MAX) și 1 tabără mobilă pentru cazare.

Foto: ISU Sibiu

Hotărârea a fost aprobată de CNSU având în vedere monitorizarea atentă a situației generate de incendiile de vegetație din Republica Elenă și solicitarea de asistență internațională a autorităților din Grecia prin Mecanismul European de Protecție Civilă, precum și cu informarea prealabilă a președintelui României, Klaus Werner Iohannis.

Foto: ISU Sibiu

Printre cei 50 de pompieri care au plecat vineri în sprijinul autorităților elene și ai pompierilor români deja prezenți acolo, se numără și cinci pompieri sibieni. Aceștia încadrează o autospecială de stingere incendii de pădure care a fost dislocată în această misiune internațională.

Foto: ISU Sibiu

Până la acest moment, pe teritoriul elen, un contingent format din 80 de pompieri salvatori sunt deja prepozitionați în zona afectată de incendii de pădure și desfășoară misiuni specifice de limitare a răspândirii acestora.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*