Împreună putem ajuta la restaurarea Bisericii Ortodoxe din Gușterița

Biserica ortodoxă din cartierul Gușterița, veche de 150 de ani are nevoie de lucrări de restaurare.

Foto: Facebook Alexandru Ioniță

Potrivit Wikimapia, „Biserica cu hramul ”Buna Vestire”, situată în Sibiu, pe strada Mălinului nr. 2, este biserica parohială a Parohiei Sibiu Guşteriţa. În anul 1872 se ridică locaşul la roşu cu suma de 3000 de florini donaţi de Mitropolitul Andrei Şaguna, iar in anul 1877 este dată în folosinţă. Biserica este zidită in stil navă cu turn clopotniţă fiind pictată în tehnica fresco”.

Pentru a procura fondurile necesare lucrărilor de reabilitare și refacere a picturii, reprezentanții Parohiei Ortodoxe Gușterița fac apel la sibienii care doresc să sprijine refacerea bisericii.

„Biserica noastră, care a împlinit 150 ani, are nevoie de o nouă pictură și de ample lucrări premergătoare de renovare și restaurare. Rugăm pe toți cei care doresc să ne ajute, să doneze pe contul Parohia Ortodoxă Sibiu Gușterița RO53BTRLRONCRT0585118902 sau direct la biserică. De asemenea, rugăm pe toți cei care pot și doresc să se implice activ în campania noastră de strângere de fonduri și diseminare să ne contacteze la 0743 006 806” a transmis preotul paroh Alexandru Ioniță.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*