IMAGINI UNICE. Vechiul terminal cu turnul de control al Aeroportului din Sibiu au fost puse la pâmânt.

În cursul zilei de ieri și azi vechiul terminal cu turnul de control au Aeroportului din Internațional din Sibiu au fost puse la pâmânt. Întreaga operațiune s-a desfășurat pe parcursul a două zile, cu un singur utilaj.

Foto: Mesagerul de Sibiu

Vechiul terminal al Aeroportului Internațional Sibiu, locul unde ”s-a scris istoria transportului aerian sibian” a fost pus la pâmânt. Locul lui va fi luat de un terminal nou, modern, aflat acum în construcție.

Foto: Aeroportul Internațional Sibiu

Lucrările în vederea construirii aerogării  Sibiu au fost demarate în anul 1957, fiind dată în folosință începând cu anul 1959. Clădirea aerogării se compune din parter, etaj, turn de control, sală de așteptare cu o capacitate de deservire de 50 pasageri pe flux de îmbarcare – debarcare și o magazie de mărfuri.

Până în anul 2007, când în urma procesului de modernizare procesarea pasagerilor s-a relocat în noul terminal al Aeroportului Internațional Sibiu, clădirea a acomodat atât fluxul de pasageri, cât și spațiile necesare pentru serviciile administrative și suport ale aeroportului. Până în anul 1992, aerogara a fost folosită pentru deservirea pasagerilor de pe zborurile interne care asigurau conexiune cu București, precum și cu alte aeroporturi de pe granița de NV a României. După 1992, aeroportul a fost deschis traficului internațional de pasageri, primele destinații fiind Stuttgart și München, ocazie cu care au fost acomodate formalitățile pentru trecerea frontierei.

Foto: Mesagerul de Sibiu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*