Imagini rare cu un lup care vânează o ciută

Romsilva a dat publicității imagini surprinse de o cameră de monitorizare în care un lup vânează o ciută.

Video: Facebook Romsilva

„Imagini extraordinare și foarte rare cu un lup care vânează o ciută într-o pădure din Parcul Natural Porțile de Fier, filmarea fiind realizată de o cameră de monitorizare amplasată de către colega noastră Raluca Amalia Dumbravă.

În imagini se poate observa că un alt lup din haită îl urmează, însă de la distanță. Imaginile cu lupi sunt în general rare, acesta fiind un prădător discret și rar observat în natură, însă imagini cu lupi care vânează sunt și mai greu de obținut.

Lupii au simțuri foarte dezvoltate, un miros deosebit de fin, auzul și văzul foarte dezvoltate, permițându-i să vâneze ziua și noaptea. Atacă în haită, bine coordonați, și dirijează prada în locuri în care aceasta își pierde mobilitatea, unde este ucisă.

Haita este formată din perechea conducătoare, masculul și femela alfa, precum și puii lor. Uneori pot aparea și alți lupi, rude ale celor alfa. În fiecare haită există o ordine respectată, limbajul corpului exprimând poziția lupului în haită.

Prezența lupului într-un areal este indicator al unui ecosistem sănătos și echilibrat.

Pădurile din Parcul Natural Porțile de Fier asigură faunei toate condițiile de hrană, adăpost și liniște necesare unui habitat sănătos” au transmis reprezentanții Romsilva.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*