Igloo Village prinde formă

Muncitorii au început miercuri lucrările la singurele igluuri din munţii Făgăraş, care se construiesc la peste 2.000 de metri altitudine, la Bâlea Lac, unde în anii anteriori turiştii se cazau în hotelul de gheaţă, a precizat iniţiatorul proiectului, Arnold Klingeis.

În această iarnă, la Bâlea Lac nu se mai poate construi hotelul de gheaţă, deoarece condiţiile meteo nu au permis acest lucru.

„Este foarte surprinzător pentru iubitorii acestui proiect, care şi-au făcut cu mult timp înainte rezervări la Hotelul de Gheaţă, dar situaţia impusă de schimbările climatice nu ne-au permis să realizăm ceea ce ne-am propus iniţial. Încălzirea globală a schimbat atât de repede condiţiile de iarnă în ultimii zece ani la Bâlea Lac, astfel că pentru noi este de necrezut ce evoluţie rapidă are fenomenul. Iarna începe cu șase săptămâni întârziere, chiar şi în vârful muntelui“, a explicat Klingeis. Potrivit sursei citate, tema acestor construcţii de gheaţă va fi „lumea subacvatică“.

Accesul la Bâlea Lac se poate face doar cu telecabina. Până la Bâlea Cascadă, turiştii pot călători cu maşina pe Transfăgărăşan, iar de acolo pot urca la Bâlea Lac, doar cu transportul pe cablu.

La Bâlea Lac este cel mai mare strat de zăpadă naturală din judeţul Sibiu, de 1,2 metri, informează Agerpres.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*