Drumuri și Poduri SA a ținut piept iernii

Aproape 2.000 de tone de material antiderapant au fost împrăștiate pe drumurile județene, de la începutul anului, pentru a asigura circulația rutieră în condiții normale pentru acest sezon. Conducerea operatorului de drumuri al Consiliului Județean Sibiu a mobilizat la lucru toate cele 62 de utilaje din parcul său auto, astfel că zăpada și poleiul nu au provocat probleme deosebite până acum. Nici la închiderea ediției nu existau drumuri blocate.

Drumul Național 14, în apropiere de Mediaș

Monica Iliescu, purtătorul de cuvânt al SC Drumuri și Poduri SA Sibiu, transmite că, în cursul nopții de miercuri spre joi, echipele operative ale societății au intervenit cu toate utilajele cu lame și material antiderapant pe cele opt zone care acopera raza județului Sibiu, respectiv: zona 1 (Cristian – Săliște – Jina), zona 2 (Sibiu – Cisnădie – Păltiniș), zona 3 (Cisnădie – Sadu – Avrig – Poiana Neamțului), zona 4 (Cîrța – Arpașu – Bruiu), zona 5 (Chirpăr – Agnita – Bruiu), zona 6 (Dumbrăveni – Mediaș), zona 7 (Șeica Mare – Vecerd) și zona 8 (Loamneș – Păuca), la fel și în cursul zilei de ieri. „La această oră se acționează pe toate drumurile județene, cu utilaje cu lame și material antiderapant. Nu există drumuri blocate din cauza zăpezii sau a poleiului pe raza județului Sibiu. Vă informăm că pe DJ 106A Sibiu – Păltiniș se acționează cu trei utilaje cu lame și material antiderapant, circulația desfășurându-se în condiții de iarnă“, a precizat Iliescu, ieri, în jurul amiezii.

Record de frig, mobilizare pe măsură

Potrivit aceleiași surse, în perioada 1 – 11 ianuarie, pe drumurile județene s-a acționat cu toate cele 62 de utilaje cu lamă și material antiderapant constând dintr-un amestec de 20 la sută sare și 80 la sută nisip, după cum urmează: 1.330 de tone de material antiderapant în intervalul 1 – 9 ianuarie, 180 de tone în ziua de 10 ianuarie și 420 de tone miercuri, 11 ianuarie, când în județul Sibiu s-au consemnat cele mai scăzute temperaturi din această iarnă.

Apel către șoferi

În contextul în care circulația pe drumurile județene se desfășoară în condiții de iarna, carosabilul fiind parțial acoperit cu zăpadă, drumarii sibieni îi roagă pe participanții la trafic să circule cu atenție sporită, în special pe sectoarele de drum unde se află utilajele de intervenție.

Numărul de telefon la care se poate apela 24 de ore din 24 pentru sesizări și informații referitoare la starea drumurilor județene este 0269.210.884.

Pentru informarea corectă și în timp util a șoferilor despre starea drumurilor județene pe perioada de iarnă, pe site-ul oficial www.drumuripodurisibiu.ro sunt afișate zilnic informații actualizate.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*