Iarina MAGNIFICA! România a învins Bosnia, cu sibianca Iarina Axinte dezlănțuită la serviciu

Cu Iarina Axinte strălucitoare în mai multe momente ale partidei, România a învins în această seară reprezentativa Bosniei-Herțegovina, după un meci dramatic, în meciul 4 din Grupa B a Campionatului European de volei feminin din Italia.

foto: CEV

Au fost cinci seturi extrem de disputate, cu răsturnări de situație. Bosnia și-a adjudecat primul set cu 25-12, după care tricolorele au revenit în forță, câștigându-le pe următoarele două: 26-24, 25-21. Puternica adversară de azi a prelungit însă suspansul, reușind un 25-21 și trimițând meciul în decisiv.

La 10-11, mezina lotului României, sibianca Iarina Axinte, a intrat la serviciu și a făcut-o de 5 ori consecutiv, pentru 15-11 în favoarea României, contribuind astfel decisiv la o victorie uriașă și o calificare pe deplin meritată!

Cele mai multe puncte ale României au fost reușite de Adelina Budăi-Ungureanu (23), Rodica Buterez (19) şi Elizabet Lenke Inneh (19).

E al doilea succes al „tricolorelor” la Campionatul European de volei feminin, rezultat în urma căruia și-au asigurat cel puțin locul 4 în grupă, care aduce calificarea în optimi. Ultimul joc din grupă va avea loc mâine seară, tot de la ora 19, cu Bulgaria.

Programul României la Euro 2023

15 august (Verona)  Italia-România 3-0

17 august (Monza) România-Croația 3-1

19 august (Monza) România-Elveția 2-3

21 august Bosnia-Herțegovina-România 2-3

22 august (Torino), ora 19:00 România-Bulgaria

CLASAMENT

sursa: flashscore.ro

foto: FRV

Bosnia a început mult mai bine, nu a dat nicio șansă fetelor noastre și a încheiat setul la 25-12! Antrenată de Stavan Ljubicic, tehnicianul campioanei Volei Alba Blaj, echipa bosniacă părea că e în control, mai ales că și în setul doi s-a desprins la 13-8 și apoi 22-19. Ca un miracol însă, pe fondul intrării pe teren a Dianei Roman, româncele au reușit să se apere mai bine, au scos câteva puncte grele și au egalat situația la seturi după 26-24.

România a venit din spate și în setul 3, după ce Bosnia a pus încă o dată patru puncte avantaj pe tabelă: 11-7. A urmat însă o nouă perioadă bună de joc a ”tricolorelor”, am început să punem mingile jos și bosniacele nu mai părea la fel de sigure ca în start. România a trecut în față și nu a mai cedat până la final: 25-21.

Aveam un punct acontat, dar mai bune erau 2 sau 3. Jocul a continuat în aceleași coordonate și în setul 4. Cu Bosnia fiind mereu la conducere. Și cu româncele întorcându-se la greșelile neforțate din primul set, mai ales. Am dat senzația că revenim mereu, dar Bosnia a câștigat setul, 25-21, și meciul intra din nou în decisiv.

Era al doilea meci pentru România și al treilea pentru Bosnia la Europene. Boniacele câștigaseră cu 3-2 și în fața Croației și în fața Elveției și arătaseră că stau foarte bine mental.

Un deja-vu ca în meciul cu Elveția

România a condus cu 6-4, dar Bosnia a schimbat terenurile în avantaj, 8-7. Același scor fusese și cu Elveția, iar noi, din tribună, ne-am rugat ca meciul să nu aibă același deznodământ. Și nu a avut. Româncele s-au capacitat, au strâns rândurile și pe fondul serviciilor excelente ale Iarinei Axinte, mezina lotului nostru, au înschis meciul la 15-11.

Punctele României au fost reușite de: Adelina Ungureanu 20, Elizabet Inneh 19, Rodica Buterez 19, Daiana Roman 8, Raisa Ioan 4, Iarina Axinte 4, Dalia Vîrlan 1, Iuna Zadorojnai 1. Omul meciului avea să fie însă liberoul Diana Vereș, cea care s-a apărat foarte bine și a avut o preluare foarte bună.

O victorie uriașă, un succes care înseamnă în mare măsură calificarea în optimi. Ar fi altfel numai dacă România va pierde cu Bulgaria, iar Bosnia să treacă de Italia, țara gazdă, echipă care nu a pierdut niciun set! Greu de crezut.

Mai avem de jucat jocul din grupă cu Bulgaria și, în funcție de locul ocupat, vom afla și adversarul din optimi. Unul care se va alege din grupa din Estonia (Franța, Olanda, Slovacia, Spania, aflate momentan în această ordine).“, a transmis Federația Română de volei.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*