Hexagonul Facultăților de Drept 2018, organizat de ULBS

Studenți și cadre universitare reprezentând cele mai importante facultăți de Drept din România au participat, la sfârșutul lunii aprilie, la o nouă ediție a Hexagonului, organizat anul acesta de Facultatea de Drept a Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu.

Hexagonul Facultăților de Drept – cel mai longeviv concurs anual universitar din România – reprezintă consorțiul informal al celor mai prestigioase facultăți de profil din țară: Universitatea din București, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj, Universitatea din Craiova, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași, Universitatea de Vest din Timișoara și Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu. Continuând tradiția din ultimii 3 ani, și la această ediție a participat Facultatea de Drept a Universității de Stat din Moldova, ca invitată la probele științifice (în afara clasamentului oficial al competiției).

Cei peste 160 de studenți și 50 de cadre didactice s-au întrecut, la Sibiu, în trei probe științifice – drept civil, drept penal și drept constituțional – și patru probe sportive – fotbal, streetball, șah și tenis de masă.

În clasamentul general, pe primul loc s-a situat Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj, clasamentul fiind completat, în ordine, de Facultatea de Drept a Universității de Vest din Timișoara și Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative a Universității din Craiova, Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti, Facultatea de Drept a Universității Lucian Blaga din Sibiu și Facultatea de Drept a Universității Alexandru Ioan Cuza din Iaşi.

Cupa Fair-play a fost acordată Facultății de Drept a Universității Alexandru Ioan Cuza din Iaşi.

În cadrul competițiilor, cele mai importante rezultate ale studenților sibieni au fost locul III la drept constituțional, la fel ca și în competiția de fotbal.

”Facultatea de Drept din Sibiu adresează felicitări tuturor studenților participanți, precum și membrilor delegațiilor, pentru rezultatele obținute, pentru dăruirea de care au dat dovadă și spiritul de competiție și fairplay care au însuflețit această manifestare a studenților la drept”, a declarat prof. univ. dr. Radu Gheorghe Geamănu, decanul Facultății de Drept a ULBS.Organizarea cu succes a Hexagonului se datorează în egală măsură partenerilor Facultății de Drept din Sibiu și sponsorilor acestei ediții, respectiv: Consiliul Județean Sibiu, Primăria Sibiu, Editura Universul Juridic, Baroul Sibiu, Camera Executorilor Judecătorești Alba Iulia, Camera Notarilor Alba Iulia, Romgaz, Transgaz, Podgoria Jidvei, Emailul SA Mediaș.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*