Două premii în domeniul restaurării patrimoniului obținute de Muzeul ASTRA la Salonul Național de Restaurare

La Gala Restaurării Românești, Muzeul ASTRA, prin Centrul ASTRA pentru Patrimoniu, a câștigat două premii importante.

Este vorba despre premiul de excelență la categoria Restaurare lemn policrom, acordat Emanuelei Timișescu pentru lucrarea „Armăroaie”, datată 1843, și premiul de excelență la restaurare icoană pe sticlă, adjudecat de Florin Păun pentru lucrarea „Sfântul Ilie”, datată 1842, proveniență Transilvania (Valea Sebeșului). Ambele opere de artă se află în colecția Muzeului ASTRA.

„Această acțiune, de o importanță majoră în domeniul restaurării patrimoniului național, pe toate tipurile de suport, reprezintă un schimb de experiență deosebit între specialiștii din toată țara. Cele două distincții confirmă faptul că Muzeul ASTRA este un generator de cultură, iar perfecționarea continuă a restauratorilor în domeniul salvării patrimoniului cultural național este un fapt real”, a declarat conf. univ. dr. Geanina Ionescu, directorul Centrului ASTRA pentru Patrimoniu.

În cadrul Salonului Național de Restaurare, eveniment ce a avut loc la Muzeul Olteniei Craiova în perioada 19-21 septembrie au fost expuse 84 piese ce provin din colecțiile a 27 de instituții muzeale și colecții particulare din țară.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*