Haos pe șosele! Amenzi de 205 000 de lei în weekend. Majoritatea pentru consum de alcool

În perioada 31 mai – 02 iunie, polițiștii rutieri sibieni au continuat acțiunile pe linia prevenirii și combaterii conducerii autovehiculelor de către șoferi aflați sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive, ocazie cu care s-au constatat 10 infracțiuni la regimul circulației, au fost reținute 45 de permise de conducere, au fost retrase 26 de certificate de înmatriculare și au fost aplicate peste 580 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 205.000 de lei.

Foto: Arhivă

Cele mai multe infracțiuni constatate au fost cele de conducere sub influența alcoolului.

La data de 1 iunie a.c., în jurul orei 19.00, în municipiul Mediaș, polițiștii Biroului Rutier Mediaș au oprit pentru control un autoturism condus în Piața Mitropolit Andrei Șaguna de către un localnic în vârstă de 47 de ani.

Testarea alcoolscopică a conducătorului auto a indicat o valoare de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În cauză, polițiștii rutieri medieșeni au deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 1 iunie a.c., în jurul orei 18.30, în Axente Sever, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Orașului Copșa Mică au oprit pentru control un autoturism condus pe DN 14 de către un cetățean străin, în vârstă de 59 de ani.

Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat o valoare de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În cauză, s-a întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 2 iunie a.c., în jurul orei 06.00, în localitatea Alma, polițiștii Serviciului Rutier Sibiu l-au testat alcoolscopic pe șoferul unui autoturism condus pe strada Principală, un localnic în vârstă de 28 de ani.

Rezultatul testării cu aparatul din dotare a fost de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În cauză, se efectuează cercetări penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*