Hai, Irina AXINTE! România debutează în Final Four-ul Golden League!

Cu sibianca Iarina AXINTE în rol de coordonator de joc, naționala feminină de volei a României joacă sâmbătă, de la ora 19, contra Cehiei, în semifinalele Golden League! Final Four-ul competiției e programat la Ostrava (Cehia), în prima semifinală întâlnindu-se Belgia și Suedia.

foto: facebook/Federatia Română de volei

Calificată în Final Four-ul Golden League, de la Ostrava, România va înfrunta Cehia, echipă pe care a întâlnit-o și în grupă. Gazdele au învins cu 3-1, dar a fost un meci extrem de strâns, cu România conducând pe finalurile de set.

Cehia este locul 16 mondial și este virtual calificată la Campionatul Mondial. România, locul 29, visează să ajungă și ea la Mondiale. Ultima ediție la care a participat a fost cea din 2002. „Cehia și România se întâlnesc în semifinalele Golden League, de la Ostrava. Miza este una uriașă. Câștigătoarea își asigură locul în Turneul FIVB Challenger Cup, pentru promovarea în Volleyball Nations League (VNL).“, a transmis Federația Română de volei.

foto: facebook/Federatia Română de volei

Sibianca Iarina Axinte s-a făcut remarcată din nou, fiind pe locul secund în topul așilor realizați în ediția din acest an a Golden League. „În topul așilor realizați în Golden League, Iarina Axinte coordonatoarea naționalei României este pe locul 2, cu un total de 9 ași în cele șase partide. Conduce spaniola Maria Segura Palleres cu 10 ași, dar iberica a jucat trei seturi mai mult în cele șase întâlniri.“, a notat Federația Română de Volei. Iarina și-ar putea face un cadou minunat, câștigarea trofeului, duminică, 16 iunie, urmând să împlinească 19 ani!

foto: facebook/Federatia Română de volei

Câștigătoarea Golden League va intra în posesia unui premiu de 100.000 de euro. Potrivit președintelui Federației, în cazul victoriei, după plata taxei de participare, toți banii vor merge la fete. Finalista va câștiga, pe lângă gloria sportivă, și 60.000 de euro, locul 3 – 40.000 de euro, iar ocupanta locului 4 – 25.000 de euro.

România va lupta totodată pentru calificarea în finală, primele 2 clasate la Golden League urmând să joace apoi la Challenger Cup, la Manila (Filipine), în perioada 4-7 iulie, alături de alte 6 echipe din celelalte confederații continentale. Sunt în joc puncte prețioase, care pot urca România în clasamentul mondial și a prinde un loc la CM de anul viitor.

Cehia-România se joacă sâmbătă, 15 iunie, de la ora 19:00, la Ostrava. Partida se poate urmări pe www.eurovolley.tv, dar și pe TVR Sport! 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*