Gunoaie arucate la întâmplare, strânse chiar de cei care le-au aruncat

Localitatea Porumbacu de Sus se confruntă de ceva vreme cu gunoaiele aruncate le întâmplare la marginea satului. Situația de la Porumbacu de Sus a constituit și subiectul unui control al Gărzii de Mediu.

Garda de Mediu a dispus în urma controlului salubrizarea zonei până în data de 5 noiembrie.

Primăria din Porumbacu de Jos, comună de care aparține satul Porumbacu de Sus a luat măsuri și a trimis în zonă echipe care să verifice situația de fapt și pentru a găsi indicii care să ducă la identificarea celor care aruncă gunoiul menajer și deșeurile rezultate din construcții la întâmplare.

Căutările celor de la Primărie au dat rezultate și prin diferite înscrisuri găsite printre deșeurile aruncate pe câmp au putut fi identificate cel puțin opt persoane responsabile de depozitele de gunoi ilegale.

Potrivit primarului comunei Porumbacu de Jos, toate aceste persoane vor fi citate să se prezinte la Primărie în vederea stabilirii măsurilor care se impun.

În același timp Primăria a inițiat în data de 2 noiembrie o acțiune de curățare a zonei de deșeuri la care sunt obligați să participe toți cei identificați că au arucat gunoaie acolo.

În afară de obligativitatea de a participa la acțiunea de curățare a zonei, aceștia au vor primi și ameni cuprinse între 300 și 500 de lei.

„ Reamintim că depozitarea gunoiului se poate face doar în spațiile special amenajate. Doar împreună putem proteja mediul înconjurător și putem menține localitățile curate” a declarat primarul  Georgeta Poșa.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*