Grijă pentru generația de mâine. Proiectul sibian „Ziua Ştafetei” va fi implementat și la nivel național

Pentru a marca Ziua Internaţională a Drepturilor Copiilor, Inspectoratul Teritorial de Muncă Sibiu, alături de Inspectoratul Şcolar Judeţean Sibiu şi Şcoala Gimnazială Slimnic, a derulat cea de-a V-a ediţie a proiectului pilot „Ziua Ştafetei”.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Acțiunea a fost coordonată la nivel naţional de către Fundaţia Terre des hommes, prin care adulţii predau ştafeta propriilor meserii unor elevi dornici să le înveţe. Practic, „Ziua Ştafetei” în Sibiu a fost ocazia tinerilor sibieni să încerce profesiile mult visate, într-un mediu sigur.

Bilanț pozitiv

În ziua de 18 noiembrie, a avut loc şedinţa de bilanţ a evenimentului, la care au participat elevi, cadre didactice, reprezentanţi ai instituţiilor implicate în eveniment, precum şi reprezentanţi ai întreprinderilor la care elevii au practicat efectiv meseria aleasă. „Cu această ocazie reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă Sibiu au prezentat pe scurt setul de instrumente didactice cu tematică de securitate şi sănătate în muncă, activitate realizată pentru prima dată în cadrul proiectului pilot «Ziua Ştafetei»“, afirmă Francisc Szombatfalvi–Török, inspectorul-șef al ITM Sibiu.

Practică în întreprinderi

Reprezentanţii întreprinderilor şi a instituţiilor care au primit elevii – SC Continental Automotive Systeme SRL, SC Expectarom SRL, SC Boromir SA, SC Scandia SA, SC Visma Services SRL, Jandarmeria Sibiu – au exprimat un real interes pentru semnificaţia pe care o are „Ziua Ştafetei” în predarea către generaţia ce va urma, peste ani, în câmpul muncii a ceea ce este mai de preţ cu privire la tainele meseriei şi în special în activitatea de prevenire a riscurilor din mediul de muncă.

În cuvântul său, Niculae Voinoiu, director în cadrul Inspecţiei Muncii, a exprimat aprecierea utilităţii acestui proiect pilot, menţionând că se doreşte diseminarea la nivel naţional a experienţei acumulate în cadrul proiectului.

Francisc SZOMBATFALVI–TÖRÖK | inspector-șef ITM Sibiu: „Copiii şi-au manifestat satisfacţia faţă de iniţierea acestui proiect, apreciind informaţiile primite cu ocazia instruirilor şi a demonstraţiilor practice.“

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*