Greva din educație continuă

Greva generală din Educaţie continuă, propunerea Guvernului privind creşterea salariilor cu 1.000 lei brut lunar pentru personalul didactic şi cu 400 de lei pentru personalul nedidactic din învăţământ fiind respinsă de sindicalişti, au anunţat, miercuri seara, liderii federaţiilor sindicale din Educaţie.

 

FOTO: Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”

Cele două mari federații sindicale din educație au emis un comunicat de presă comun în care anunță respingerea ofertei Guvernului și continuarea grevei.

„Mesajul colegilor care sunt în grevă este clar: Greva continuă!

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație «SPIRU HARET», în urma consultării organizațiilor sindicale afiliate, au decis să nu acepte oferta Guvernului.

Oferta a fost discutată cu sindicatele teritoriale, care la rândul lor au consultat membrii de sindicat. Majoritatea membrilor de sindicat, care sunt în grevă, a votat pentru continuarea acțiunii de protest“, scrie în comunicatul semnat de Simion Hăncescu și Marius Nistor.

Guvernul a anunțat că va adopta totuși ordonanța prin care mărește salariile de la 1 iunie, conform ofertei făcute miercuri după-masă.

Textul ordonanței a fost pus în transparență decizională și ar urma să fie adoptat în ședința executivului de joi, 1 iunie.

Guvernul anunțase anterior că e dispus să dea o ordonanță de urgență prin care are loc mărirea cu 1.000 de lei brut a salariilor personalului didactic și cu 400 de lei brut pentru personalul nedidactic

Cele două sume menționate, de 1.000 de lei pentru personalul didactic și 400 de lei pentru personalul nedidactic, sunt sume brute, ceea ce inseamnă că pentru o mărire brută de 1000 de lei, un profesor va primi în mână circa 580 de lei. Pentru o mărire brută cu 400 de lei, echivalentul net, în mână, este de circa 210 lei.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*