Greva dascălilor schimbă din nou data limită de înscriere la bacalaureat

Ministerul Educației a modificat astăzi calendarul activităților de final de an școlar pentru clasele terminale. Modificările vin în contextul în care greva din învățământul preuniversitar continuă, iar elevii nu se pot înscrie la examenele de evaluare națională și bacalaureat, mulți dintre ei având și situația școlară neîncheiată.

Foto: Mesagerul de Sibiu

Într-un comunicat trimis de Ministerul Educației se detaliază noul calendar de încheiere a situațiilor școlare și de înscriere la examene.

„Astfel, pentru clasele a VIII-a, a XII-a zi, a XIII-a seral și frecvență redusă, situația școlară a elevilor se poate încheia până la data de 13 iunie 2023.

Tot astăzi, a fost transmis spre publicare în Monitorul Oficial Ordinul ministrului educației nr. 4.428/2023 pentru modificarea Anexei la ordinul ministrului educației nr. 5.241/2022 privind organizarea și desfășurarea evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a, în anul școlar 2022 – 2023.

Documentul prevede faptul că înscrierea la evaluarea națională va avea loc până la data de 13 iunie 2023.

În ceea ce privește înscrierile la examenul național de bacalaureat, Ministerul Educației a transmis inspectoratelor școlare județene/al municipiului București, prin nota nr. 1.416/2023, informații privind prelungirea perioadei înscrierii candidaților la sesiunea iunie-iulie a examenului național de bacalaureat 2023 până la data de 13 iunie 2023.

De asemenea, același document conține informații privind prelungirea perioadelor de susținere a probelor de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, de comunicare orală în limba maternă și într-o limbă de circulație internațională, respectiv de evaluare a competențelor digitale până la data de 23 iunie, astfel:

► 14 – 16 iunie 2023: evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A

► 15 – 19 iunie 2023: evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B

► 16 – 20 iunie 2023: evaluarea competențelor digitale – proba D

► 21 – 23 iunie 2023: evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C.” se arată în comunicatul Ministerului Educației.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*