„Good bye Lenin!” film cu intrare liberă la ESTE Filmul de Miercuri

ESTE Filmul de Miercuri prezintă ”GOOD BYE LENIN!”, o producție germană multipremiată în regia lui Wolfgang Becker.

Proiecția este organizată în parteneriat cu Centrul Cultural German din Sibiu și Goethe-Institut și va avea loc miercuri, 15 februarie, de la ora 20.00, la Centrul Cultural ”Ion Besoiu”. Intrare liberă în limita locurilor disponibile.

Sinopsis:

Octombrie 1989 a fost un moment inoportun pentru coma în care a căzut mama lui Alex, în Germania de Est. Când, opt luni mai târziu, aceasta se trezește, Alex va trebui să-i evite orice șoc mai important. El va transforma familia și apartamentul lor intr-o insulă a trecutului, pentru a-i da mamei comuniste impresia ca totuși Lenin a învins.

Premii: Globul de Aur pentru Cel mai bun film străin 2004, Ursul de Aur la Festivalul Internațional de Film de la Berlin 2003, câștigător a patru premii în cadrul Premiilor Academiei Europene de Film 2003: Cel mai bun film, Cel mai bun scenarist, Premiul publicului pentru cel mai bun actor – Daniel Brühl, Premiul publicului pentru cea mai bună actriță – Katrin Saß.

Rating: IM-15. Nerecomandat sub 15 ani.

ESTE Filmul de Miercuri este un proiect organizat de Asociația Este Film.

Parteneri: Centrul Cultural „Ion Besoiu” Sibiu, Casa de Cultură a Municipiului Sibiu, Cărturești, Librăria Humanitas, Centrul Cultural German Sibiu, Biblioteca Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, Biblioteca Județeană Astra Sibiu, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Consomme Bistro, Restaurant Pasaj, Nod Pub, Erasmus Librărie-Cafenea, Asociația HID Sibiu

Parteneri media: Zile si Nopti, RockFM, Goodtime magazine

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*