Gerul îi „împinge” pe oamenii străzii spre Adăpostul de noapte al primăriei. Ce măsuri a luat municipalitatea pentru a proteja persoanele fără adăpost

În această perioadă temperaturile au scăzut noaptea, în municipiul Sibiu, și până la  minus 10 grade Celsius. În aceste condiții, tot mai mulți oameni ai străzii se îndreaptă spre adăpostul de noapte al primăriei Sibiu, pentru a supraviețui temperaturilor scăzute de peste noapte. De asemenea, Poliția Locală patrulează în zonele în care se știe că se adună oamenii străzii, pentru a-i îndruma spre adăpost.

Foto: Mesagerul de Sibiu

În contextul temperaturilor deosebit de scăzute din ultima perioadă, persoanele fără adăpost au început să se îndrepte spre adăpostul de noapte al primăriei, pentru a supraviețui gerului de peste noapte. Astfel, numai în noaptea de 9 spre 10 ianuarie, spre exemplu, în adăpost au înnoptat 31 de persoane, capacitatea totală a Adăpostului fiind de 40 de locuri.

Însă municipalitatea ia și alte măsuri pentru a încerca să protejeze oamenii  care își fac veacul pe străzi. „Pentru a veni în ajutorul celor fără adăpost, polițiștii locali au un program special de patrulare, încă de la începutul lunii decembrie. Sunt vizate locurile din oraș unde se adună oamenii străzii, iar agenții de Poliție Locală îi îndrumă pe aceștia spre Adăpostul de noapte. Până acum însă polițiștii locali au depistat doar o persoană pe care a direcționat-o către adăpost. Dacă cetățenii observă o persoană fără adăpost care doarme sub cerul liber, aceștia pot apela dispeceratul Poliției Locale – 0369/911”, explică Mirela Gligore, purtător de cuvânt al primăriei Sibiu.

Adăpostul de noapte are un program de funcționare cuprins între orele 18.00- 8.00. În contextul temperaturilor scăzute, intervalul orar în care cei care au nevoie pot beneficia de serviciile adăpostului a fost extins 17.00- 09.00. La intrarea în Adăpost beneficiarii primesc ceai și mâncare caldă, au la dispoziție dușuri, haine curate și camere călduroase.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*