Garda de Mediu Sibiu, avertisment pentru practicanții activităților de tip off-road și enduro: ”Respectați legea! Respectați natura!”

Garda de Mediu Sibiu le reamintește practicanților de activități de tip off-road și enduro faptul că pe teritoriul ariilor naturale protejate nu se pot desfăşura astfel de manifestări sportive fără avizul Agenţiei Naţionale a Ariilor Naturale Protejate (ANANP). Altfel riscă amenzi.

Foto: Garda de Mediu Sibiu
Activităţile organizatorice tip off-road şi enduro, trebuie să fie desfăşurate cu respectarea legislaţiei naţionale, europene şi internaţionale de mediu iar conduita participanţilor implicaţi, necesită cunoaşterea acesteia şi un respect deosebit pentru natură. Adeseori, în situaţii similare s-au întalnit cazuri în care au fost înregistrate abateri de la traseele stabilite de organizatori astfel că au fost afectate culturi agricole, pajişti şi păşuni, în alte situaţii s-a pătruns pe teritoriul ariilor naturale protejate sau în interiorul fondului forestier.
”Pe această cale, informăm asupra principalelor acte normative privind protecţia mediului în special asupra faptului că pe teritoriul ariilor naturale protejate nu se pot desfăşura astfel de manifestări sportive fără avizul Agenţiei Naţionale a Ariilor Naturale Protejate (ANANP).
 Potrivit OUG nr. 195/2005 privind protecţia mediului, fapte de acest gen constituie contravenţii, respectiv nerespectarea
<<obligaţiei de a nu intra pe suprafaţa ariilor naturale protejate şi a nu practica sporturi în afara drumurilor permise accesului public cu mijloace motorizate bazate pe folosirea combustibililor fosili>>.
Deasemenea, potrivit OUG nr. 57/2007 privind regimului ariilor naturale protejate, a florei şi faunei sălbatice <<accesul neautorizat cu motociclete, ATV-uri, sănii cu motor, autoturisme sau alte tipuri de autovehicule, pe suprafaţa ariilor naturale protejate, în afara drumurilor publice, a drumurilor forestiere pe care accesul nu este interzis prin semne sau bariere şi a terenurilor special amenajate şi semnalizate în acest scop, constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă>>”, avertizează representanții Gărzii de Mediu Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*