Garda de Mediu a dat amenzi de peste 1,1 milioane lei

Comisariatul Judeţean Sibiu al Gărzii Naţionale de Mediu a efectuat 942 controale în cursul anului 2016, concretizate cu 990 măsuri coercitive cu termene de realizare impuse atât persoanelor juridice, cât persoanelor fizice. Totodată, comisarii sibieni au dispus sistarea activității în 18 cazuri, până la obţinerea actelor de reglementare.

26 dintre acţiuni s-au desfășurat în colaborare cu IPJ, ISU, APM sau alte autorități. „Urmare a constatărilor efectuate în decursul anului şi a încǎlcǎrii prevederilor legale în domeniul protecţiei mediului, au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 1.117.000 lei. Planul anual de activităţi pentru anul 2016 a fost îndeplinit în proporţie de 100 % de către Comisariatul Judeţean Sibiu al GNM“, a precizat comisarul șef Constantin Dragomir.

Abateri constatate

Din totalul de 942 controale, 59 au fost acţiuni tematice, 240 de controale planificate, 26 de controale cu alte autoritǎţi, 192 de acţiuni de control dispuse de Comisariatul General, precum şi inspecţii la obiective noi, inspecţii pentru verificarea măsurilor impuse, autosesizări şi reclamaţii. Comisarii sibieni au constatat următoarele abateri: desfăşurarea activităţilor fără a deţine autorizaţie de mediu; absenţa documentelor doveditoare privind transportul deşeurilor pe teritoriul României; absenţa evidenţei gestiunii deşeurilor generate ca urmare a desfăşurării activităţii de producţie; încălcarea legislației privind gestionarea uleiurilor uzate; nerespectarea prevederilor actelor de reglementare; depozitarea necontrolată a deşeurilor.

Conştientizarea importanţei protecţiei mediului începe în şcoli

Comisariatul Judeţean Sibiu al GNM a încheiat la data de 27 iunie 2016 un protocol de colaborare cu Inspectoratul Școlar Judeţean Sibiu, „pentru realizarea de activităţi de educaţie ecologică în rândul elevilor, în cadrul procesului instructiv-educativ”. „În acest sens, comisari din cadrul Gărzii de Mediu Sibiu sunt prezenţi lunar în mijlocul elevilor, în vederea sensibilizării acestora prin activităţi educative privind importanţa protecţiei mediului“, a mai menționat Dragomir.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*