Ganț. La puterea a 4-a

Deputatul Ovidiu Ganţ va candida pentru cel de-al patrulea mandat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR).

gantCandidatura sa a fost anunțată, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă la care au mai participat Paul Jürgen Porr, președintele FDGR, și primarul Astrid Fodor. Pe lista Forumului se mai regăsesc dr. Paul Porr și subsecretarul de stat în Departamentul pentru Relaţii Interetnice Christiane Cosmatu.

Perspectivele lui Ganț

„Desemnarea candidaturii mele pentru un nou mandat s-a făcut prin vot democratic în cadrul FDGR. În mandatele mele am avut un dialog foarte bun cu cetățenii, iar activitatea mea de parlamentar este cunoscută. Voi sprijini în continuare proiectele administrației locale din Sibiu. Am avut o relație foarte bună cu Klaus Iohannis și voi colabora la fel de mine cu primarul Astrid Fodor“, a explicat Ovidiu Ganț. Parlamentarul de etnie germană este, după trei mandate, vicelider al grupului parlamentar al minorităţilor naţionale.

Toată susținerea pentru Ganț

Paul Porr consideră că Ovidiu Ganț este cel mai în măsură să reprezinte în Parlament interesele comunității germane, având în vedere lucrurile pe care le-a realizat. „E la al patrulea mandat. A făcut foarte mult pentru această etnie, dar a făcut la fel de mult pentru Sibiu, pentru judeţul Sibiu şi a făcut foarte multe pentru România, independent de minoritatea germană. Aş cita câteva exemple: faptul că Bosch este la Cluj şi la Blaj, faptul că firma Daimler este la Sebeş se datorează în bună parte iniţiativelor efectuate de Ganţ“, a declarat președintele FDGR. Acesta a adăugat că Ovidiu Ganţ a contribuit, prin eforturile sale, și la intrarea României în Uniunea Europeană.

Laude și de la primarul Sibiului

Primarul Sibiului, Astrid Fodor, afirmă că Ovidiu Ganț se potrivește perfect imaginii de parlamentar, își îndeplinește foarte bine atribuțiile, nu are doctorate scrise sau copiate, nici afaceri și nici nu derulează activități economice prin interpuși. Fodor a declarat, pentru Mesagerul de Sibiu, că așteaptă de la viitorul Legislativ, inclusiv de la Ovidiu Ganț, în primul rând, o legislație coerentă. „Un parlamentar trebuie să voteze în cunoștință de cauză. În fiecare zi mă confrunt cu probleme legate de legislație… este haotică, lipsește. Trebuie să se schimbe ceva!”, a comentat edilul, exemplificând, totodată, construcția centurii de sud a Sibiului ca proiect care are nevoie de finanțare națională.

Alegerile în decembrie, o greșeală

Ovidiu Ganț crede că termenul optim pentru organizarea alegerilor este luna septembrie, așa cum se întâmplă în Germania. „Alegerile sunt programate în 11 decembrie și este foarte dificil ca noul buget să fie gata în ianuarie 2017. Totodată, actuala sesiune parlamentară de toamnă nu poate aduce prea multe, astfel că cea mai bună variantă este: campanie electorală în septembrie și alegeri la începutul lunii octombrie“, consideră acesta.

Astrid FODOR | primar

„Am toată convingerea în susținerea candidaturii pentru Camera Deputaților a lui Ovidiu Ganț. A reprezentat foarte bine minoritatea germană din 2004 și până acum. Activitatea sa parlamentară este una responsabilă. A fost prezent în Sibiu și un bun colaborator a lui Klaus Iohannis. Va sprijini în continuarea proiectele administrației locale.“

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*