Gala caritabilă ”The Sound of Empathy” în imagini

Sâmbătă, 9 septembrie 2023, Muzeul Național Brukenthal a găzduit Gala caritabilă ”The Sound of Empathy” organizată de voluntarii Echipei Galbene. Gala a avut ca scop strângerea de fonduri destinate elevilor Liceului de Artă Sibiu. La eveniment au participat ministrul Culturii, Raluca Turcan, președinta Consiliului Județean, Daniela Cîmpean, maestrul Constantin Chiriac, dl. Alexandru Constantin Chituță alături de directori ai instituțiilor sibiene și oameni de afaceri.
Foto: Muzeul Național Brukenthal
Seara a fost deschisă de acordurile soliștilor Filarmonicii de Stat Sibiu urmați de elevii Răducă Tudor și Robert Gheorghiță de la Liceul de Artă Sibiu.
Alexandru Constantin Chituţă a apreciat în mod deosebit implicarea Echipei Galbene și a familiei Sorin și Alina Huciu în organizarea unei Gale elegante de strângere de fonduri pentru Liceul de Artă. În acest scop cei prezenți au achiziționat lucrări de pictură realizate de elevii liceului sibian și de restauratorii Muzeului Naţional Brukenthal.
Raluca Turcan a apreciat seria de acțiuni social-culturale desfășurate în județul Sibiu de Echipa Galbenă și mai ales implicarea deosebită a familiei Sorin și Alina Huciu. Ea a amintit de căsuțele galbene cu cărți amplasate deja în această vară în orașul Sibiu și județ, care se bucură de un real interes din partea copiilor, dar și a adulților.
Constantin Chiriac, directorul Teatrului Național Radu Stanca, aflat și în calitate de membru în Consiliul de Administrație al Liceului de Artă Sibiu, a subliniat importanța extinderii liceului pe mai multe domenii artistice. El a făcut legătura și cu programul de studii doctorale teatrale de la Sibiu, etalon mondial recunoscut deja.
Organizatorul evenimentului, Sorin Huciu, a afirmat că aceste acțiuni ale Echipei Galbene vor continua și cu alte proiecte educaționale, culturale și sociale.
Cel care a dat startul strângerii de fonduri din cadrul Galei, printr-o donație în urna special amplasată a fost Casian Huciu. La 12 ani el se implică, deja, de mult timp, ca voluntar în multe proiecte și a dorit să doneze din banii săi de buzunar pentru elevi ai Liceului de Artă Sibiu. Gestul său a fost apreciat de cei prezenți, Gala caritabilă fiind un succes. 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*