Furiant Quartet deschide stagiunea camerală “Florescu-Fernandez & Friends” 2018-2019

Duminică, 7 octombrie, la ora 17.00, va avea loc primul concert din stagiunea camerală “Florescu-Fernandez & Friends” 2018-2019, cu invitați speciali Furiant Quartet din Germania.


Evenimentul se va desfăşura în incinta Forumului Democrat al Germanilor din Sibiu, în Sala Oglinzilor. Intrarea este liberă, cu o donație voluntară.

Cvartetul „Furiant” a fost înființat în anul 2011 în Austria, unde timp de doi ani a fost îndrumat de prof. Elisabeth Fister. În toamna anului 2013, cvartetul a început studiul la Universitatea „Hans Eisler” din Berlin, la clasa legendarului profesor Eberhard Feltz. Încă de la început, cei patru tineri muzicieni s-au remarcat prin bucuria, prospețimea și exactitatea cu care interpreteazăminunatul repertoriu. Au fost invitați să susțină concerte pe scene importante ale muzicii de cameră: Austria (St. Paul Kultursommer, orthersee Classics, înregistrări la Radiodifuziune ORF), Italia (Festivalul din Cividale, recitaluri în Trieste și Udine), Africa de Sud (Festivalul Stellenbosch), Franța (Festivalul Aix en Provence), Slovenia (Festivalurile: Lent, Imago, Ursus), Germania (Academia pentru Muzică de Cameră „Frenswegen”, Festivalul „Bodensee”, Festivalul „Gezeitenkonzerte”), Olanda (Festivalul „Stift”), Lituania (Vilnius – ECMA), România (Timișoara, „Zilele Muzicii”- Oravița, Caransebeș, Reșița). Totodată, cvartetul a beneficiat de îndrumarea unora dintre cei mai cunoscuți muzicieni, printre care: Gerhard Schulz, Daniel Rowland, Jürgen Kussmaul, Rainer Schmidt, Johannes Meissl. După ce, în anul 2012, „Furiant” a câștigat premiul al II-lea la concursul de muzică de cameră Majano (Italia) și în 2015 premiul I la Hanovra (Germania), cvartetul a fost acceptat în cadrul renumitei asociații de muzică de cameră „Chamber Studio” din Londra. În Berlin, muzicienii se află sub patronajul prestigioasei asociații „Yehudi Menuhim Live Music Now”.

Trebuie menționată și afinitatea tinerilor muzicieni pentru muzica de cameră contemporană, începând cu anul 2015 cvartetul „Furiant” aflându-se într-o strânsă legătură cu Helmut Lachenmann, unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați compozitori în viață. Astfel, cei patru  muzicieni au interpretat cu succes cvartetul nr. 1, „Gran Torso” al  renumitului compozitor (o lucrare foarte dificilă pe care puține cvartete o au în repertoriu), concert înregistrat de Radiodifuziunea “NDR” Hanovra.

Cvartetul „Furiant”

  • Viori: Stefano Mesaglio, Vlad Popescu
  • Violă: Mladen Somborac
  • Violoncel: Nika Švarc

Alexandra Cristina FLEȘERIU

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*