Furia te poate costa viața. Să te superi chiar și pentru 8 minute crește riscul de atac de cord

Furia, chiar și de scurtă durată, poate avea consecințe grave asupra sănătății inimii, crescând semnificativ riscul de atac de cord. Opt minute de enervare pot fi suficiente pentru a modifica funcționarea vaselor de sânge.

FOTO: pexels.com

Enervarea, chiar și pentru doar câteva minute, poate modifica funcționarea vaselor de sânge și, astfel, poate crește riscul de atac de cord și de accident vascular cerebral, scrie Monitorul de Cluj.

Studiul a fost realizat de Universitatea Columbia din New York pe adulți tineri aparent sănătoși.

Participanții au fost rugați să își amintească experiențe din trecut care i-au înfuriat, în timp ce au fost măsurate diverse aspecte ale sănătății lor circulatorii.

Niciunul dintre ei nu a suferit un atac de cord sau un accident vascular cerebral în timpul experimentului, dar toți au prezentat o degradare a funcționării vaselor de sânge, o condiție care poate duce la astfel de evenimente.

Descoperirea ar putea explica de ce unii oameni suferă aceste traume în timpul exploziilor emoționale.

„Studiul sugerează că emoțiile intense ar putea contribui la evenimente cardiace la persoanele care au deja probleme de sănătate”, a declarat Daichi Shimbo, expert în boli cardiovasculare la Universitatea Columbia din New York.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*