Fructul care ajută la reglarea tensiunii arteriale. Înfrumusețează părul și reduce nivelul de colesterol

Fructul care ajută la reglarea tensiunii arteriale. Acest fruct este unul dintre cele mai iubite citrice datorită gustului său unic și al beneficiilor pe care le are pentru organism, înfrumusețează părul și reduce nivelul de colesterol, scrie Monitorul de Cluj.

Fructul care ajută la reglarea tensiunii arteriale, cu multe beneficii pentru organism. Este vorba despre mandarine.

Mandarinele sunt considerate de foarte mulți români cele mai bune citrice, fiind plasate inclusiv în fața portocalelor, datorită conţinutului bogat în vitamine, minerale şi fibre.

Conform csid.ro, mandarinele, fructul care ajută la reglarea tensiunii arteriale, mai conţine substanţe cu rol antioxidant şi antiinflamator care pot avea efecte benefice pentru inimă şi creier.

Mandarinele sunt bogate în vitamina C,  tangeretină și nobiletină. Aceste substanțe sunt benefice pentru protejarea inimii.

Potrivit unui studiu realizat pe animale, s-a demonstrat că vitamina C poate reduce factorii care duc la apariția bolilor de inimă prin reducerea tensiunii arteriale. De asemenea mandarinele ajută la îmbunătățirea funcției vaselor de sânge și la scăderea nivelului trigliceridelor din sânge și a colesterolului rău.

Acest fruct care ajută la reglarea tensiunii arteriale are efect anticancerigen. Potrivit vegan.rocks.ro vitamina C din mandarine poate preveni creșterea și răspândirea tumorii, poate promova vindecarea rănilor după operație și poate spori eficacitatea chimioterapiei, reducând în același timp toxicitatea acesteia.

Totodată, flavonoidele din citrice, dar mai ales din mandarine pot reduce apariție a unor tipuri de cancer, precum cancerul gastric, mamar, de colon și pulmonar.

Pe lângă beneficiile de mai sus, mandarinele conţin o cantitate mare de vitamina A, care poate regla secreţia de sebum atât la nivelul scalpului, cât şi al feţei.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*