FRIG și VÂNT zilele următoare la Sibiu, și în toată țara

Ne așteaptă două zile cu frig și vânt puternic. Meteorologi avertizează că temperaturilor vor scădea și până la -10 grade Celsius, iar vântul va  bate cu putere, mai ales sudul Transilvaniei și în Carpații Meridionali.

Foto: Mesagerul de Sibiu

În perioada 28 martie, ora 10.00 – 30 martie, ora 09.00, se va înregistra o răcire accentuată în toată țara.Temperaturile minime vor fi preponderent negative, astfel încât se vor încadra în general între -10 și 0 grade și se va produce brumă.

Pentru intervalul 27 martie, ora 23.00 – 28 martie, ora 23.00, Administrația Națională de meteorologie a emis cod GALBEN care vizează intensificări ale vântului. În cea mai mare parte țării, vântul va avea local și temporar intensificări, cu viteze de 50…65 km/h și izolat
peste 70…75 km/h.

Pentru același interval de timp a fost emis cod PORTOCALIU de intensificări susținute ale vântului, viscol puternic, la altitudini de peste 1500 m, zone vizate fiind Carpații Meridionali, de Curbură și în Munții Apuseni, și cod ROȘU de vânt puternic, cu rafale ce vor depăși 140 km/h, la altitudini de peste 1800 m, în Carpații Meridionali.

Administrația Națională de Meteorologie a emis, totodată, pentru perioada 29 martie, ora 06.00 – 29 martie, ora 21.00, cod GALBEN care vizează intensificări ale vântului în cea mai mare parte a Moldovei, local în Oltenia, sudul Transilvaniei și sud-vestul Munteniei.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*