Fraude cu telefoane mobile de lux. Suspecții au făcut ravagii cu identitatea victimei – FOTO, VIDEO

O operațiune de amploare a scos la iveală o schemă frauduloasă care a dat fiori reci unei victime.

FOTO: IPJ Sibiu

În cadrul acțiunii JUPITER, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Inspectoratul General al Poliției Române, polițiștii din cadrul Secției Nr. 1 Poliție Rurală Șelimbăr, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, au făcut 3 percheziții domiciliare, două în municipiul București și una în județul Vaslui, la locuințele unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de fals informatic.

Din cercetări a reieșit că, în cursul anului 2021, un bărbat și o femeie ar fi folosit în mod fals datele de identificare ale persoanei vătămate pentru a cumpăra telefoane mobile cu valoare mare de piață, cheltuielile privind achiziția fiind puse în sarcina persoanei vătămate.

Persoanele bănuite ar fi folosit multiple IP-uri dinamice, în scopul de a-și pierde urma și de a nu fi trase la răspundere penală, existând indicii că ar fi comis și alte infracțiuni similare.

În urma perchezițiilor efectuate, au fost ridicate mai multe mijloace de probă, documente, telefoane mobile, cartele telefonice și alte dispozitive electronice.

Cercetările sunt continuate la nivelul Secției 1 Poliție Rurală Șelimbăr, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*