Fragmente din natură și oraș

Tinerii de la Asociația Diakoniewerk International, coordonată de Andrea Bernath organizează o expoziție de artă cu titlul „Fragmente din Natură și Oraș”.

Foto: Asociația Diakoniewerk International

 

Vernisajul va avea loc la Centrul de Informare Turistică al Primăriei Municipiului Sibiu, marţi, 10 octombrie, 2023, la ora 17:00. Această expoziție este organizată în cadrul proiectului „Voluntariatul nu lasă pe nimeni în urmă”, cofinanțat de către Consiliul Local prin Primăria Municipiului Sibiu, prin Agenda Comunității și de Tineret.

Cu frumusețea ei de o bogată diversitate , natura oferă o sursă infinită de  inspirație pentru artiști şi creaţiile lor . În acest context, expoziția de pictură și fotografie este un exerciţiu  de împletire artistică  subtilă  între natura și arhitectura locală. Este o celebrare a faptului că Sibiul este un oraș în care s-a găsit acel echilibru  propice pentru un mediu de trăit și de creație cu adevărat special.

Fiecare lucrare expusă reprezintă o interpretare a unora dintre elementele ce ne înconjoară,  printr-o expresie distinctivă, artistică  a tinerilor cu dizabilități din cadrul Asociației Diakoniewerk International. Picturile au luat naștere în Muzeul Civilizației Populare Tradiționale „ASTRA” din Sibiu, în timp ce fotografiile au fost realizate în Parcul Tineretului și Parcul Cetății din Sibiu, sub îndrumarea artistului vizual Andrea Bernath, respectiv a fotografului Ștefan Dragomir, şi cu sprijinul voluntarilor din proiect.

Foto: Asociația Diakoniewerk International

Componentă esenţială a proiectului, voluntarii sunt cei prin a căror implicare beneficiarii centrului au putut să aibă parte de suportul asistat şi continuu pentru aceste ateliere, care astfel le-au oferit cadrul de desfăşurare adecvat creaţiei artistice.

Această expoziție este o oportunitate de a explora  creativitatea unor tineri cu dizabilități, al căror talent  au transformat natura și arhitectura în fragmente  de inspirație pentru lucrările lor de artă vizuală pe care sunteți invitați să le vedeţi în perioada 10-18 octombrie 2023.

Asociația Diakoniewerk International înființată în anul 2006 este o organizație non-guvernamentală care dezvoltă servicii sociale pentru grupurile vulnerabile. În municipiul Sibiu există un Centru de Zi cu Specific Ocupațional și o Locuință Protejată pentru persoane cu dizabilități, centre în care tinerii atipici obțin deprinderi de viață independentă pentru o integrare mai bună în comunitatea sibiană.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*