FOTO: Ziua și drogații la volan. Ultimul, prins de polițiști în municipiul Sibiu

În perioada 1 – 3 septembrie a.c., polițiștii sibieni au constatat 15 infracțiuni la regimul rutier, au reținut 40 de permise de conducere, au retras 27 de certificate de înmatriculare și au aplicat 680 de sancțiuni contravenționale în valoare de 202.000 de lei.

FOTO: IPJ Sibiu

Exemple semnificative:

La data de 2 septembrie a.c., în jurul orei 08,15, în orașul Cisnădie, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Orașului Cisnădie au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Teilor de către un localnic în vârstă de 55 de ani. Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat o valoare de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge. În cauză, polițiștii rutieri au deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 2 septembrie a.c., în jurul orei 08,30, pe raza localității Ighișu Nou, polițiștii Biroului Rutier Mediaș au oprit pentru control un tractor agricol condus pe strada Școlii de către un localnic în vârstă de 49 de ani. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că cel aflat la volan nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Cercetările sunt continuate la nivelul Biroului Rutier Mediaș, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis.

La data de 2 septembrie a.c., în jurul orei 11,30, pe strada Pârâul Muntelui din localitatea Gura Râului, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Orașului Săliște au depistat un localnic în vârstă de 68 de ani în timp ce conducea un tractor agricol având dreptul de a conduce anulat. De asemenea, testarea alcoolscopică a bărbatului a indicat o valoare de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat. La nivelul Poliției Orașului Săliște, s-a deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul pe drumurile publice având acest drept anulat, respectiv conducere sub influența alcoolului.

La data de 2 septembrie a.c., în jurul orei 11,30, pe raza localității Vecerd, polițiștii rutieri din cadrul Secției de Poliție Rurală Agnita au oprit pentru control un autoturism condus pe DJ 141A de către un tânăr în vârstă de 19 ani, din Hosman. Din verificările efectuate de către polițiști a rezultat că tânărul nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis.

La data de 3 septembrie a.c., în jurul orei 01,00, în municipiul Sibiu, polițiștii Secției de Poliție Urbană Sibiu au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Nicolae Iorga de către un localnic în vârstă de 27 de ani. Testarea șoferului cu aparatul Drugtest a indicat o valoare pozitivă la substanța THC-5, canabis, sibianul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii prezenței substanței psihoactive în organism. În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența substanțelor psihoactive.

La data de 3 septembrie a.c., în jurul orei 10,30, în municipiul Sibiu, polițiștii Biroului Ordine Publică Sibiu au oprit un autoturism condus pe strada Semaforului de către un sibian în vârstă de 67 de ani. Întrucât din verificările efectuate a rezultat că bărbatul nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, în cauză s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*