FOTO: Ziua Mondială a Prematurității, sărbătorită la Spitalul de Urgență Sibiu

Ziua Mondială a Prematurităţii a fost sărbătorită, ca în fiecare an, și în cadrul secțiilor de neonatologie ale SCJU Sibiu. Cu această ocazie, spitalul împărtășește gândurile echipei care-i îngrijește cu dăruire, zi și noapte, pe acești extraordinari luptători care sunt copiii prematuri.
FOTO: SCJU Sibiu
„Azi, 17 noiembrie, sărbătorim în întreaga lume Ziua Mondială a Prematurităţii. Sărbătorim milioane de copii care înfruntă cu un curaj nebănuit problemele pe care viaţa prea devreme începută le pun în faţa lor. Milioane de copii-eroi, chiar supereroi unii dintre ei. În fapt, toată luna noiembrie este dedicată conştientizării privind prematuritatea şi complicaţiile sale. Pentru că, în întreaga lume, 1 din 10 copii se naşte prematur şi aceasta înseamnă aproximativ 15 milioane de copii pe an în întreaga lume. Iar prematuritatea şi complicaţiile sale reprezintă una din principalele cauze de deces perinatal şi până la vârsta de 1 an”, a transmis Baby Care Sibiu.
Cei în măsură să facă ceva – proiecte, programe de educaţie, investiţii în echipamente şi instruire a personalului şi chiar legislaţie – trebuie să audă, măcar o dată pe an, vocea părinţilor şi a personalului medical, vocea prematurilor.
Prematurii sunt copii fragili în ciuda puterii cu care se luptă pentru fiecare respiraţie, pentru viaţă şi au nevoie de sprijin.
„Azi este ziua lor şi le dorim tuturor piticilor din lume sănătate şi putere! La mulţi ani!”.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*