FOTO: Zeci de persoane cu dizabilități, noi abilități de interacțiune socială pentru îmbunătățirea vieții

Un proiect cofinanțat de Primăria Sibiu a oferit șansa a 30 de persoane cu dizabilități din Sibiu să-și însușească noi abilități de interacțiune socială.

FOTO: Primăria Sibiu

4 luni de activități dedicate persoanelor cu dizabilități din comunitatea sibiană, în cadrul proiectului „Activi pentru incluziune. Oferte culturale și de timp liber pentru persoane cu dizabilități”, cofinanțat de Primăria Sibiu, prin Agenda Comunității.
Cea de-a VI-a ediție a proiectului s-a desfășurat în perioada 25 mai – 25 septembrie și a oferit șansa celor 30 de persoane, cu vârsta cuprinsă între 20 și 52 ani, beneficiari ai Centrului de Zi cu Specific Ocupațional, cât și membri din comunitate, să-și însușească noi abilități de interacțiune socială pentru îmbunătățirea vieții.
Activitățile au fost realizate astfel încât să ajute persoane diagnosticate cu sindrom Down, retard mintal sever, retard mintal moderat, sindrom Williams-Beuren, epilepsie ideopatică, paraplegie flască, epilepsie Generalizată, Schizofrenie paranoidă și Tulburare organică de personalitate.
Asociația Diakoniewerk Internațional, inițiatorul proiectului, a organizat în acest an cursuri și workshop-uri de zumba, mindfulness, modelaj, nutriție, comunicare prin gesturi și teatru, fiecare dintre acestea contribuind, prin programe adaptate, la dezvoltarea deprinderilor de viață independentă a persoanelor cu dizabilități.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*