FOTO: Weekend „de foc” pentru pompierii sibieni

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu au răspuns prompt, în weekend-ul ce a trecut, unui număr de 151 de solicitări venite pe numărul de urgență 112. În această perioadă, 133 de persoane au primit asistență medicală de urgență din partea echipajelor de prim-ajutor medical calificat SMURD.

FOTO: ISU Sibiu

Totodată, în acest sfârșit de săptămână, pompierii sibieni au fost solicitați să intervină pentru stingerea a două incendii, după cum urmează:

  • Vineri seara, în jurul orei 21:00 pompierii au fost solicitați să intervină în apropiere de strada Orzului, pentru stingerea unui incendiu care se manifesta la un autoturism. La fața locului au intervenit o autospecială de stingere și un echipaj SMURD. Autoturismul ardea generalizat, fără a exista pericol de propagare, întrucât acesta era pe un câmp deschis. Incendiul a fost lichidat, însă autoturismul a ars în totalitate. Din primele cercetări efectuate la fața locului, s-a constatat că incendiul a fost provocat în urma unei acțiuni intenționate, prin utilizarea de materiale combustibile.
  • Duminică seara, în jurul orei 21:30, pompierii sibieni au fost alertați să intervină pe strada Doamna Stânca din Șelimbăr, pentru un posibil incendiu de apartament. Pompierii s-au mobilizat cu două autospeciale de stingere, o autoscară, o cisternă cu apă și un echipaj SMURD. În urma recunoașterii efectuate la fața locului, s-a constatat că în urma unei acțiuni intenționate, a ars un preș de la intrarea într-o locuință. Incendiul a fost lichidat prompt fără a fi nevoie de evacuarea persoanelor. Cazul a fost preluat de către echipajele IPJ sosite la fața locului.

De asemenea pompierii au salvat în acest sfârșit de săptămână 3 căței:

  • Doi căței au căzut sâmbătă într-o fântână, adâncă de aproximativ 20 de metri, în localitatea Richiș. Pompierii au salvat cei doi căței, iar aceștia au revenit la proprietar teferi.
  • Tot sâmbătă, în localitatea Agnita, un cățel a căzut într-un loc plin cu bitum. Și acesta a fost salvat de pompieri, iar ulterior a fost dus la Secția de Pompieri Agnita unde pompierii i-au curățat blăniță de bitum și l-au îngrijit, acesta rămânând alături de pompieri.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*