FOTO: Voluntarii au plantat mii de arbori în două locații din Cartierul Tineretului

În weekendul trecut, cartierul Tineretului a fost locația unei acțiuni mari de plantare, organizată de Primăria Sibiu în parteneriat cu Asociația „Creștem România Împreună”.

FOTO: Primăria Sibiu

„Peste 200 de voluntari au plantat aproximativ 3.700 de arbori, în două locații din Cartierul Tineretului. În 2 zile am reușit împreună să creăm o mică pădure urbană într-o zonă de dezvoltare a Sibiului care avea nevoie de astfel de amenajări. Mulțumiri partenerilor noștri și voluntarilor, care s-au implicat! La primăvară vom organiza o nouă astfel de acțiune, în alte zone din oraș”, declară Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Vineri, 10 noiembrie, s-au implicat în această acțiune peste 100 de voluntari, angajați ai companiei Siemens. Sâmbătă, alți aproximativ 100 de voluntari care s-au înscris pe platforma de voluntariat a Asociației, au continuat acțiunea. Serviciul Parcuri și Zone Verzi al Primăriei le-a fost alături, contribuind cu cisterne cu apă, transportul puieților și al pământului.

Astfel, au fost plantați 1000 de frasini, 1000 de ulmi, 1000 de paltini, 100 de molizi, 100 de pini și 500 de sălcioare. Toți aceștia au fost puși la dispoziție de Asociația Creștem România Împreună.

Această pădure urbană a fost amenajată conform unui concept japonez denumit miyawaki, conform căruia plantarea speciilor native în pădurile urbane asigură o dezvoltare mai rapidă a zonei împădurite și totodată creșterea biodiversității în mediul urban.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*