Foto-Video. Ziua Poliției Române sărbătorită la Sibiu

În fiecare an, la 25 martie se sărbătorește Ziua Poliției Române.

 

Foto: Mesagerul de Sibiu

Ca în fiecare an, polițiștii sibieni au ales să își sărbătorească ziua în mijlocul cetățenlor, în piața Habermann care a fost plină până la refuz în special de copii, curioși să vadă dotările de care dispune Poliția sibiană.

 

 

 

Foto: Mesagerul de Sibiu

Polițiștii i-au întâmpinat pe sibieni cu standuri expoziţionale de tehnică folosită în activitatea de poliţie, un atelier al polițiștilor  Serviciului Acțiuni Speciale, demonstrații de dresaj canin și ateliere de educație rutieră, inclusiv laboratorul mobil de educație rutieră, precum și un laborator criminalistic mobil de ultimă generaţie folosit pentru realizarea unei cercetări eficiente la locul comiterii unei infracţiuni.

Foto: Mesagerul de Sibiu

Copiii au avut ocazia de a recapitula și pune în practică principalele reguli referitoare la circulația pietonilor cu ajutorul unei intersecții amenajate pentru aceștia la scară redusă, iar cei mai mari au putt să își verifice abilitățile necesare pentru utilizarea bicicletei și trotinetei electrice.

Video: Mesagerul de Sibiu

De un mare succes s-au bucurat în rândul celor mici demonstrațiile polițiștilor de la brigada canină care au prezentat unii dintre cei mai tineri câini intrați în dotarea Poliției Sibiu.

Foto: Mesagerul de Sibiu

Primele atestări privind Poliţia Română datează din vremea lui Neagoe Basarab sau a lui Mihai Viteazul (crearea instituţiei agiei), continuă cu domnia lui Mihai Sutzu (organizarea pazei Capitalei, emiterea primelor acte de identitate şi reglementarea portului armelor), iar din 1806, organele de pază şi ordine din Capitală primesc denumirea generică de Poliţie.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*