FOTO / VIDEO. Ziua Drapelului Național sărbătorită în Piața Mare a Sibiului

Ziua Drapelului Național a fost sărbătorită astăzi, așa cum se cuvine în Piața Mare din Sibiu. Tricolorul a fost arborat pe catargul din fața Primăriei municipiului în cadrul unui ceremonial militar.

Încă de aseară, drapelul care astăzi a fost arborat în fața Primăriei, a fost introdus în Catedrala Miropolitană unde a fost sfințit de către IPS Laurenţiu Streza, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului.

În această dimineață drapelul a fost adus în Piața Mare și predat de către IPS Laurențiu Streza gărzii de onoare care l-a arborat pe catarg.

A fost rostită o scurtă rugăciune de către Mitropolitul Ardealului, după care oficialitățile prezente, Primarul Astrid Fodor, reprezentanți ai Prefecturii și Consiliului Județean precum și Comandantul Garnizoanei Sibiu, Gl. Bg. Prof. Dr. Ing. Ghiță Bârsan au sărutat drapelul.

Pe acordurile Imnului Național steagul tricolor a fost înălțat pe catargul din fața Primăriei, acolo unde va rămâne timp de un an de zile.

Steagul care până astăzi a vegheat Piața Mare va fi expus în Muzeul AFT Sibiu.

Ceremonialul militar din Piața Mare s-a încheiat cu defilarea detașamentului de Onoare, în aplauzele turturor celor prezenți.

 

Foto/Video: Mesagerul de Sibiu

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*