FOTO, VIDEO. Weekend în FLĂCĂRI. Pompierii au alergat de la un incendiu la altul

Pompierii militari din Sibiu au răspuns prompt, în weekend-ul ce a trecut, la 137 de solicitări venite pe numărul de urgență 112.

În această perioadă 115 persoane au primit asistență medicală de urgență din partea echipajelor de prim-ajutor medical calificat SMURD, iar pompierii militari au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui număr de 6 incendii.

 

  • Vineri, 28 octombrie, o cale de acces dintr-un imobil a fost incendiată, pe strada Abatorului în municipiul Sibiu. S-a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de salvare la înălțime și un echipaj SMURD. Din primele cercetări reiese faptul că incendiul a fost provocat intenționat de o persoană cu probleme de natură medicală, aceasta fiind preluată de echipajul SMURD și transportată la Spitalul de Psihiatrie din Sibiu. În urma incendiului scara blocului a fost afectată de fum, au ars ușa de la intrare și deșeuri care erau depozitate în scara blocului. Nu au fost înregistrate victime.

 

  • Sâmbătă, 29 octombrie în jurul orei 14:30 două autospeciale de stingere și un echipaj SMURD au intervenit de urgență în localitatea Galeș pentru localizarea și lichidarea unui incendiu la o casă. Sosite la fața locului, forțele operative au localizat și limitat incendiul, acesta se manifesta generalizat la acoperișul casei. În urma intervenției prompte a pompierilor, au fost salvate casa și bunurile din interiorul acesteia. Incendiul a afectat acoperișul casei pe o suprafață de aproximativ 100 mp, precum și niște bunurile depozitate în podul casei. Nu au fost înregistrate victime. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic produs de un coș de fum defect, neprotejat termic.

  • În timp ce se întorceau de la incendiul relatat mai sus, pompierii au observat un incendiu de vegetație care se manifesta pe raza localității Săliște. Aceștia au intervenit pentru stingerea acestuia. Au ars aproximativ 50 mp de vegetație uscată și resturi vegetale.

 

  • Tot sâmbătă, în jurul orei 16:30 pompierii Secției Miercurea Sibiului au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu la o casă din localitatea Presaca. Sosite la fața locului forțele operative au constatat că incendiul se manifesta în interiorul locuinței la o cameră. Intervenția promptă a pompierilor a limitat incendiul, astfel acesta nu s-a extins la întreaga locuință. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost utilizarea necorespunzătoare a sursei de aprindere și depozitarea necorespunzătoare a materialelor combustibile în apropierea focului. În urma incendiului au ars aproximativ 25 de mp din locuință și bunurile din interiorul camerei. Nu au fost înregistrate victime.

 

  • Duminică, 29 octombrie în jurul ore 09:30, un apel pe numărul unic de urgență 112 solicita intervenția pompierilor pe strada Triajului din municipiul Sibiu, pentru stingerea unui incendiu la o casa. La fața locului au fost mobilizate să intervină două autospeciale de stingere, o autospecială de descarcerare, o autoscară și un echipaj SMURD. Incendiul se manifesta la acoperișul casei, în jurul coșului de fum. Incendiul a izbucnit din cauza coșului de fum deteriorat și astfel au ars aproximativ 15 mp din acoperișul casei. Pompierii au salvat restul imobilului, fără să fie înregistrate victime.
  • În jurul orei 17:00, pompierii sibieni au intervenit cu o autospecială de stingere pe strada Record în municipiul Sibiu, unde se manifesta un incendiu. Pompierii au stins prompt incendiul care se manifesta la mai multe piese de mobilier depozitate în curtea unui imobil. În urma incendiului a fost afectată termoizolația casei pe o suprafață de aproximativ 10 mp. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost depozitarea jarului în apropierea materialelor lemnoase. Nu au fost înregistrate victime.

Având în vedere numeroasele incendii izbucnite din cauza coșurilor de fum, pompierii atrag atenția cetățenilor să respecte măsurile de prevenire a incendiilor și să acorde atenție coșurilor de fum, întrucât lipsa curățării acestora sau utilizarea unor coșuri de fum cu defecțiuni le poate pune viața și bunurile în pericol.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*