Foto -Video. Prima ediție a „Galei Învățătorilor din Sibiu”

Asociația Învățătorilor din Sibiu a organizat vineri, 24 noiembrie prima ediție a „Galei Învățătorilor din Sibiu”.

Foto: Facebook Asociația Învățătorilor Sibiu

În cadrul Galei au fost acordate diplome de excelență cadrelor didactice cu rezultate deosebite, la cinci cagorii distincte.

Foto: Facebook Asociația Învățătorilor Sibiu

Prima categorie nominalizată în acest an:

Directorul care a reușit să apropie școala de comunitate: profesor Romulus Simion, director la Școala Gimnazială “Ion Luca Caragiale” din Sibiu.

A doua categorie marchează cariera întreagă dedicată educației:

Școala este familia mea – premiu pentru întreaga activitate didactică: învățătoarea Elena Plitea. Reflectă imaginea cadrului didactic care își pregătește schiță pentru fiecare oră în parte, și acum, când predă ca și cadru didactic pensionar.

A treia categorie:

Debutanți – învățători la început de drum, cu vocație pentru educație:

David Borghină – învățător la Școala Gimnazială “Ion Luca Caragiale” Sibiu

Școala din mediul rural – învățare prin joc și explorare, a patra categorie nominalizată la această gală – prof. înv. primar Tudorel Drăgoi, Școala Gimnazială din Cîrța

Ultima categorie nominalizată la „Gala învățătorilor din Sibiu” a fost

Educația prin artă, învățătoarea care a reușit să ducă educația la alt nivel – prof. înv. primar Viora Rozorea, Școala Gimnazială “Nicolae Iorga” Sibiu.

Foto: Facebook Asociația Învățătorilor Sibiu

V-ați gândit vreodată câți elevi “trec prin mâna unui dascăl” de-a lungul carierei didactice? Câți dintre voi vă aduceți aminte de omul care v-a ajutat să învățați să scrieți, să citiți, să dați frâu liber imaginației și să vă clădiți viitorul pas cu pas?

„V-ați gândit de câte ori se apleacă și ajută o mânuță să scrie pentru prima dată?

Noi, AIS, ne-am gândit încă de când am pus bazele Asociației Învățătorilor din Sibiu. Atunci a luat naștere dorința de a avea o Gală a Învățătorilor din Sibiu.

Ne bucurăm că visul a devenit realitate și ieri, 24 noiembrie 2023, am celebrat prima ediție a Galei Învățătorilor din Sibiu.

Video: Facebook Asociația Învățătorilor Sibiu

A fost un moment în care am celebrat dascălii cu experiență, dascălii aflați la început de drum, pe cei care fac ca totul să fie posibil indiferent de mediul de proveniență al școlii,urban sau rural, pe cei care ne demonstrează că școala nu se limitează doar la activitățile din timpul orelor, școala creează contexte de învățare, adună comunitatea în jurul ei! I-am celebrat pe cei care conduc o școală!

Gala Învățătorilor din Sibiu se dorește a fi un eveniment anual care să aducă în fața comunității o parte din oamenii cu vocație care zi de zi contribuie la o educație de calitate!

Mulțumim partenerilor noștri Romanian Business Leaders – Filiala Sibiu, Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, Proiectul Merito, SuperTeach si Școala Gimnazială ERI- gazda evenimentului și Liceul de Artă Sibiu Oficial” au transmis reprezentanții Asociației Învățătorilor din Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*