FOTO, VIDEO. Oricând, pregătiți de intervenție. Exercițiu de pregătire a salvatorilor montani

Salvamont Sibiu a organizat un exercițiu de pregătire a salvatorilor montani, pe durata a 3 zile ( 3-5 Mai 2023) în zona Bâlea Lac, la care au participat 14 salvamontiști.

FOTO: Salvamont Sibiu

Exercițiul de pregătire a avut mai multe module și a fost împărțit astfel:

1. Modulul medical care a fost susținut de Bogdan Csillag, medic șef UPU Sibiu, voluntar în cadrul SPJ Salvamont Sibiu si șeful comisiei medicale Salvamont România. De asemenea alături de Bogdan a fost și Bianca Pop, studentă la medicina, voluntar Smurd și membru Salvamont Sibiu. Au fost abordate în cadrul modulului medical prezentari teoretice cât și ateliere practice.

2. Modulul teoretic de avalanșă care a constat în prezentarea recomandărilor internaționale de intervenție si salvare din avalanșă.

3. Modulul practic de intervenție și salvare din avalanșă cu ateliere de căutare cu ajutorul DVA-ului, tehnici de sondare și excavare a victimei, atelier de acordare prim ajutor a unei victime surprinse de avalanșă, atelier tehnic cu manevre de corzi pentru transportul victimei în teren variat folosind manevre de corzi (elevare/lansare).

În cadrul acestui exercițiu au fost abordate și etapele preluării informațiilor privind victimele unei avalanșe, organizarea și managementul riscurilor și folosirea aplicației interne de alarmare Salvamont si localizare a victimelor (aplicație dezvoltată în cadrul Spj Salvamont Sibiu și folosită la nivel național).

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*