Foto – Video. În Piața Mare, astăzi ploaia a cântat „Gaudeamus Igitur” alături de studenți

Piața Mare a Sibiului s-a umplut astăzi de tinerețe și entuziasm.

O nouă promoție a Universității Lucian Blaga și a Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” a venit în piață pentru a marca absolvirea facultății.

Alături de tinerii absolvenți s-au aflat dascălii care le-au fost alături în anii de studiu, prieteni, părinți sau simpli sibieni care au venit special în piață pentru a asista la Festivitatea Gaudeamus de Absolvire a promoției 2024.

 

Ploaia nu i-a intimidat pe studenți, dar a scurtat vizibil ceremonia. Ceremonie la care au asistat pe lângă cei doi rectori ai ULBS și AFT, Prof. univ. dr. habil. Sorin Radu și Gl.bg.prof.univ.dr.ing. Ghiță Bârsan, Vicepreședintele Consiliului Județean Marcel Luca, și prefectul Constantin Crețu.

Festivitatea a început cu intonarea Imnului de Stat al României și a Imnului Gaudeamus Igitur sub o ploaie care era din ce în ce mai puternică, dar care nu i-a speriat deloc pe studenții aflați în piață.

Prezentatorii au fost tot studenți din cadrul Facultății de Litere și Arte, Departamentul de Artă Teatrală , a ULBS.

De pe scenă, rectorul ULBS s-a adresat studenților cu îndemnul de a rămâne consecvenți planurilor lor, și a continua ce au început în anii studenției.

„Rămâneți conscvenți ambițiilor voastre, și deschideți ușa spre viitor, având în minte un plan, un model, un vis, sau poate chiar o poezie” a spus Sorin Radu.

„Nu vă temeți de eșecuri, căci ele sunt doar trepte către succes,fiecare experiență fie ea pozitivă sau negativă vă va aduce mai aproape de atingerea potențialului dumneavoastră” a spus la rândul său Rectorul AFT Gl.bg.prof.univ.dr.ing. Ghiță Bârsan.

A urmat apoi tradiționala predare a cheii de către absolvenții de azi către ei care vor absolvi anul viitor, iar absolvenții AFT au cântat Imnul Academiei.

Grăbită de norii amenințători de deasupra Pieței Mari, ceremonia s-a s-a încheiat cu un scurt spectacolo artistic al Grupului „Gaudeamus și de tradiționala aruncare în aer a tocilor de absolvent.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*