FOTO-VIDEO Imnul României la Debrecen. Sibienii Luca Scurei și Raul Coțofan, campioni europeni

Tinerii sportivi de la CS Rokan Sibiu au reușit o prestație excelentă la Campionatul European de Karate Shinkyokushinkai pentru Cadeţi, Juniori şi Tineret U21, turneu desfășurat la finalul săptămânii trecute în Ungaria, la Debrecen. Cu o delegație formată din 6 sportivi, 1 arbitru și 2 antrenori, care s-a alăturat lotului României pentru această importantă competiție (lot format din peste 50 de sportivi), clubul sibian a cucerit 4 medalii dintre care 2 de aur. Pentru cele 2 titluri europene, în sala din Debrecen au fost momente emoționante, fiind intonat imnul României. La CE din Ungaria au participat sportivi din 20 de țări, cu Ungaria, Polonia, Lituania și Ucraina având loturi de peste 80 de karatiști.

(articol de Dan GREAVU)

foto: facebook/CS Rokan Sibiu

Titlul european la Kata U16 i-a revenit campionului național Luca Scurei, tânărul sibian având o nouă prestație de excepție și încununând astfel munca depusă de ani de zile cu talent și ambiție în sala de antrenament. Tot la Kata, dar la U18, titlul european i-a revenit unui alt sibian, Raul Coțofan, calificat în competiție după un loc 3 la Campionatele Naționale la Kata U18 și respectiv U20, dar și titlul național la Kumite U18. „Suntem mândri că după multe antrenamente și eforturi au apărut și rezultatele! Felicitări Raul! Mulțumim că ai făcut posibilă intonarea imnului național și ai creat un astfel de moment emoționant. Mult succes în continuare!“, a transmis Costy Cotofan  pe pagina sa de socializare.

„În urma participării la probele de kata si kumite, sportivii noștri au obținut rezultate de excepție prin următorii sportivi :

SCUREI LUCA – locul I proba Kata U16

RELINSCHI GIANNI – locul V proba KUMITE U16

RUPA MIHAI – locul V proba KATA ECHIPE U16

COTOFAN RAUL – locul I proba KATA U18

TALMACEAN SMARA – locul III proba KUMITE U18

TOMA RAUL – locul III proba KATA U18

Mulțumim sportivilor pentru efortul depus și rezultatele obținute, colegilor de antrenamente, antrenorilor loturilor naționale ale FRKK și nu în ultimul rând pentru sprijinul financiar oferit de Consiliul Județean Sibiu prin agenda sportivă 2023. Osu!“, a transmis CS Rokan Sibiu, prin sensei Dan Tiucă, totodată președintele clubului.

foto: facebook/CS Rokan Sibiu

Performanțele clubului sibian au fost apreciate de coordonatorul lotului național deplasat la Debrecen, în condițiile în care au adus cele mai multe medalii României. „Sunt momente excepționale când, la final de zi, te poți uita înapoi și constați ca acești copii nu au pierdut vremea în sălile de antrenament. Vă mulțumesc, dragilor, sunteți minunați.

Împreună cu Shihan Grigore Petrut am coordonat loturile naționale de cadeți, juniori și tineret kata și sensei Harris Wallmen a coordonat lotul național de kumite, la cel mai important eveniment destinat acestor categorii de vârsta, am obținut următoarele rezultate :

U20 – Denisa Dolha (Bistrița) loc 1 , campiona europeană , mulțumim sensei Radu Sangeorzan și sensei Antoneac Guta Adriana

U18 – Coțofana RAUL ( Sibiu) – campion european, mulțumim sensei Dan Tiuca

U16 – Scurei Luca ( Sibiu) – campion european, mulțumim sensei Tiuca

U16 – Ciupe Carina ( Zalau) loc 2

U18 – Toma RAUL (Sibiu) – loc 3

U18 – echipa formată din: Petrean Amalia, Darius Pavel, Ghit Ionut, Petric Ana Maria ( Baia Mare) , mulțumim Shihan Petrut Grigore

La proba de luptă, Iris Boldut  (Zalau) obtine singura medalie a lotului național de U16, medalia de bronz la categoria -50 Kg, după ce a trecut de reprezentanta Bulgariei și Poloniei și a fost realmente la o secunda  de finala categoriei. Suntem mândri de voi, copii, Osu“,  a transmis Cristian Boldut. Tot la kumite, dar la U18, România a mai cucerit medalii, tot de bronz, prin Smara Tălmăcean (Rokan Sibiu) și Ayana Nistor (Zalău, la categoria +65 kg).

Club Sportiv Rokan Sibiu este una dintre cele mai prestigioase și dinamice organizații sportive din domeniul karate Kyokushin din regiunea Sibiu. „La Clubul Sportiv Rokan, ne dedicăm promovării și dezvoltării karate-ului Kyokushin, o artă marțială japoneză puternică și spectaculoasă. Fondat acum mai mult de 10 ani, clubul nostru are o istorie bogată și o reputație remarcabilă în ceea ce privește instruirea și formarea practicanților de karate. Principalul nostru obiectiv este să oferim copiilor, tinerilor și adulților oportunitatea de a practica și de a se bucura de karate-ul Kyokushin, indiferent de nivelul lor de experiență sau de vârstă. Instruirea noastră se bazează pe principii solide, cu accent pe dezvoltarea caracterului, respectarea disciplinelor și valorilor morale ale artelor marțiale.“, se prezintă clubul sibian.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*