Foto / Video. Imnul „Gaudeamus Igitur” a răsunat în piața Mare din sute de piepturi

Piața Mare a Sibiului s-a umplut astăzi de tinerețe și entuziasm.

O nouă promoție a Universității Lucian Blaga și a Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” a venit în piață pentru a marca absolvirea facultății.

Alături de tinerii absolvenți s-au aflat dascălii care le-au fost alături în anii de studiu, prieteni, părinți sau simpli sibieni care au venit special în piață pentru a asista la Festivitatea Gaudeamus de Absolvire a promoției 2023.

În premieră în acest an, prezentatorii au fost tot studenți, cu o experiență scenică dobândită la cursurile  Facultății de Litere și Arte, Departamentul de Artă Teatrală , din cadrul ULBS.

Așa cum era normal, festivitatea a început cu intonarea de către toți studenții prezenți a imnului Gaudeamus Igitur.

Au luat apoi cuvântul oficialitățile prezente, rectorul ULBS, Prof. univ. dr. habil. Sorin Radu, Rectorul AFT Sibiu, Gl.bg.prof.univ.dr.ing. Ghiță Bârsan, primarul Municipiului Sibiu, Astrid Fodor și Prefectul Județului Mircea Dorin Crețu.

Au luat cuvântul pentru a le mulțumi profesorilor celor două universități și reprezentanți ai studenților.

Un moment aparte l-a constituit predarea cheii de către absolvenți colegilor lor mai mici cu un an.

În finalul festivității, toți cei prezenți au avut parte de momente artistice susținute de trupa „Vârful Omu” și de corul Academiei Forțelor Terestre.

La final, după ce s-a mai intonat odată „Gaudeamus Igitur”, toți absolvenții ULBS și-au aruncat în mod simbolic în aer tocile de absolvent.

Foto/Video: Mesagerul de Sibiu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*