FOTO VIDEO Experiență unică la Poiana Neamțului. Ferma de cerbi și de ciute

La mai puțin de 50 de kilometri de Sibiu se află Ferma de cerbi și de ciute, în Poiana Neamțului, acolo unde puteți admira și hrăni animalele sălbatice.

 

Foto/Video: Mesagerul de Sibiu

La poalele muntelui Budislavu, se află ferma care adăpostește mai multe exemplare de cerbi și ciute. Experiența oferită de Ferma de cerbi este una unică, nu poate fi comparată cu o vizită la zoo, deoarece vizitatorii interacționează cu animalele sălbatice în condiții de siguranță, învață despre acestea, ba chiar intră în mediul lor natural. Turiștii hrănesc ciutele, oferindu-le porumb din propria palmă.

Program

În timpul iernii, ferma este deschisă doar în weekend, în zilele de sâmbătă și duminică, în intervalul orar 12-15. Motivul programului de vizitare scurt constă în faptul că animalele nu pot fi hrănite la orice oră. Dacă alegeți să vizitați cerbii în această perioadă, le puteți admira coarnele în toată splendoarea lor, urmând ca la începutul primăverii să le cadă, iar apoi să le crească o nouă pereche.

Ştiaţi că…?

Cerbii își schimbă coarnele în fiecare an, iar ciclul prin care le crește o nouă pereche de coarne durează 6 luni, urmând ca în cealaltă jumătate de an să le poarte. Coarnele acestora au rolul de a-l ajuta să se lupte cu alți masculi pentru a-și dobândi teritoriu și pentru a impresiona femelele. Astfel, pe teritoriul cucerit în luptă, cerbul își ține ciutele cu care se împerechează în sezonul respectiv. Femela cerbului este ciuta, și nu căprioara, așa cum cred unii. Căprioara este femela căpriorului și are dimensiuni considerabil mai mici decât ciuta.

Autor: Ștefana BABA

Această prezentare necesită JavaScript.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*